Annonce
Horsens

Nu kan beboere på plejehjem få ordnet hår og fødder igen

Så kan plejehjemsbeboernes tæer og fødder atter komme i fodplejernes kyndige hænder. Arkivfoto: Nils Meilvang/NF/Ritzau Scanpix
Frisører, fodplejere og fysioterapeuter har fået lov til at komme ind på plejehjemmene igen. Sundhedscenterleder håber, at beboerne snart må få besøg i deres egne lejligheder.
Annonce

Horsens: Nu kan beboerne atter få ordnet hår og fødder på plejehjemmene.

- Det blev der åbnet for i sidste uge, og på den måde åbner man lidt mere op på plejehjemmene, siger Lone Nygaard Boysen, sundhedscenterleder i Horsens Kommune. Hun tilføjer, at behandlerne selvfølgelig skal overholde kravene til god hygiejne.

Det er således en lang periode, hvor både hår og tånegle har fået lov at gro uden professionel indgriben på grund af de restriktioner, der har ramt alle landets plejehjem.

Åbningen gælder også fysioterapeuter.

Jeg tror ikke, vi lige kommer tilbage til den hverdag, vi kendte før coronaen, men vi kommer tilbage til noget nyt, som også kan være godt, hvor vi kan være sammen på en anden måde.

Lone Nygaard Boysen, sundhedscenterleder

Annonce

Restriktioner med dilemmaer

Lone Nygaard Boysen venter i spænding på nye udmeldinger om lempelser af de restriktioner, der gælder på plejehjemmene.

- Det er et stort håb for mig, at pårørende snart får mulighed for at besøge vores beboere på plejehjemme i deres lejligheder. Så må man finde løsninger, hvor gæsterne kommer mindst muligt på de fælles områder. Men der er nogle dilemmaer lige nu, hvor samfundet er ved at åbne op. Beboerne må ikke få besøg i deres lejligheder, men de må godt gå til frisøren nede i byen. Jeg har ikke kendskab til, at nogle pårørende har hjulpet en beboer til et frisørbesøg, men det er beboernes frie valg, siger Lone Nygaard Boysen.

På plejehjemmene må beboerne kun få besøg udendørs, og besøget inkluderer afspritning af hænder og to meters afstand mellem beboer og gæst.

- Jeg har ikke fået meldinger på, at nogen har lidt skade af afsavnet, men det er selvfølgelig et kæmpe afsavn i forhold til at undvære sin ægtefælle eller nærmeste familie, som man før havde hyppige besøg af, siger Lone Nygaard Boysen.

Hun tilføjer, at nogle pårørende har valgt at holde fast i den virtuelle kontakt med beboerne i stedet for at komme på besøg - fordi de har været bekymret for smittefaren.

Annonce

Hold fast i gevinsterne

Hverdagen på plejehjemmene har været meget mærket af coronaen. Der blev lukket for besøg og aktiviteter 17. marts.

- På det tidspunkt kom der flere meldinger fra beboere om, at dagene var lange og trivielle. Men så kom aktivitetsmedarbejderne tilbage, og vi oplevede en fantastisk masse tiltag for beboerne fra foreninger og private med koncerter, teater og meget mere.

24. april blev der åbnet for udendørs besøg, og i sidste uge fik frisører, fodterapeuter og fysioterapeuter lov til yde deres service på plejehjemmene.

- Jeg tror ikke, vi lige kommer tilbage til den hverdag, vi kendte før coronaen, men vi kommer tilbage til noget nyt, som også kan være godt, hvor vi kan være sammen på en anden måde.

Håndteringen af coronaen har vist, at simple forholdsregler som afstand, håndhygiejne, nys i ærmet og mere rengøring har bekæmpet infektioner bredt set.

- Det har helt entydigt en effekt, og den gevinst skal vi holde fast i, siger Lone Nygaard Boysen, som tilføjer, at vi også har brug for at komme tilbage til en hverdag, hvor vi kan kramme og holde om hinanden. Også når man bor på et plejehjem.

- Mon ikke det kommer lige så stille. Men indtil videre må vi nøjes med at holde af i stedet for at holde om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce