Annonce
Horsens

Nu kan alle igen blive lyntestet i Horsens - og medarbejderne står i kø for at hjælpe

Tirsdag morgen genåbnede Falck sit lyntestcenter på Ove Jensens Allé i Horsens. Det betyder, at alle horsensianere nu kan blive lyntestet for smitte med corona-virus. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter knap en måneds nedlukning genåbnede Falck tirsdag morgen et lyntest-center i Horsens. Nu kan alle igen blive lyntestet for smitte med coronavirus. Og centret er klar til at geare hurtigt op, hvis det bliver nødvendigt.

Horsens: Kun lige knap en måned nåede Falcks lyntest-center på Ove Jensens Allé 19C i Horsens at være lukket, før centret tirsdag morgen igen åbnede.

Efter corona-smitten igen er begyndt at stige i Danmark, besluttede myndighederne i sidste uge, at det igen skal være muligt at blive lyntestet mange steder.

Et af de steder er altså Horsens, hvor det fra klokken otte tirsdag morgen igen blev muligt at få stukket en pind i næsen og få minutter senere få svar på, om man er smittet med coronavirus eller ej.

Annonce

- Vi har knoklet hen over natten for at blive klar til åbningen, og det er heldigvis lykkedes, siger Samim Shahin, der er områdeleder for Falck i Horsens-området.

Han fortæller, at de foreløbig seks funktionsdygtige podestationer på det genåbnede lynstest-center er bemandet med erfarne podere.

- Siden det fredag blev offentliggjort, at lyntest-centrene skulle genåbne, har vi fået virkelig mange henvendelser fra vores tidligere podere, som gerne ville tilbage og arbejde for os. Det er jeg virkelig taknemmelig for. Det betyder, at det har været forholdsvist simpelt for os at genåbne, siger Samim Shahin.

Kan hurtigt geares op

Han peger også på, at det har været en stor fordel for Falck, at lokalerne på Ove Jensens Allé for relativt kort tid siden har huset et lyntest-center gennem flere måneder.

- Vi har været heldige, at vi kunne overtage de samme lokaler. Det har gjort det simpelt for os at få indrettet dem, og det er også en fordel, at borgerne kender lokalerne og mulighederne for parkering, siger han.

Siden det fredag blev offentliggjort, at lyntest-centrene skulle genåbne, har vi fået virkelig mange henvendelser fra vores tidligere podere, som gerne ville tilbage og arbejde for os. Det er jeg virkelig taknemmelig for.

Samim Shahin, områdeleder Falck

Tirsdag er lyntest-centret på Ove Jensens Allé genåbnet med en relativt lav bemanding. Ifølge Samim Shahin er bemandingen på niveau med den bemanding, der var, da centret lukkede for knap en måned siden.

- Vi kender ikke behovet for test. Men vi følger situationen nærmest fra time til time, og vi er klar til hurtigt at kunne skrue op for kapaciteten, hvis der bliver behov for det.

Det genåbnede lyntest-center har åbent hverdage kl. 8-20, i weekenden kl. 10-17.

I Region Midtjyllands testcenter på Langmarksvej kan alle blive pcr-testet både med og uden tidsbestilling. Centret har åbent hver dag kl. 8-18.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce