Annonce
Livsstil

Nu kan alle horsensianere få en praktiserende læge igen

- Mit ønske er, at vi kan komme til at arbejde som en enhed, hvor borgeren kommer derned, hvor den bedste behandling er. Om det er hos mig som læge, hos fysioterapeuten, psykologen eller diætisten. Jeg vil gerne arbejde meget mere tværfagligt, end man er vant til i Horsens. Og her foregår det i en hyggelig atmosfære, hvor vi rent faktisk ser hinanden og taler med hinanden. Det gør det hele lidt nemmere, siger Tinne Nielsen. Foto: Søren E. Alwan
horsens - Lukket for tilgang.

Sådan har stod der, når man søgte oplysninger om praktiserende læger i Horsens først på året. Ville man have en anden læge, eller skulle man som ny i byen have en læge, ja så måtte man finde en uden for bygrænsen.

En stærkt utilfredsstillende situation for byen og borgerne, lød det bl.a. fra borgmesteren.

Antallet af læger var ikke højt nok til at kunne følge med tilstrømningen af nye borgere, så siden september sidste år har Region Midtjylland søgt efter to nye praktiserende læger, som havde lyst til at slå ned i Horsens.

Lykkedes

Det er nu lykkedes.

Den ene stilling er købt af Familielægerne Horsens, som har udvidet kapaciteten, den anden er købt af praktiserende læge, Tinne Nielsen, som 1. august åbnede sin praksis "Lægerne Rædershus" lige midt i byen.

- Det er første gang, hvor det rent faktisk er lykkes at få en praktiserende læge ind, som starter en ny praksis uden en eneste patient fra start, fortæller Lasse Guldbrandsen, kontorchef i økonomi og analyse i Region Midtjylland.
Annonce

Uden lokkemidler

For at kunne slå sig ned som praktiserende læge skal man have et ydernummer, som giver lægen ret til at levere sundhedsydelser.

De to nye ydernumre er en udvidelse af antallet af læger i Horsens og derfor såkaldte 0-ydernumre.

Det betyder, at der ikke følger patienter med - i modsætning til når man f.eks. køber et ydernummer fra en læge, der går på pension. Så følger patienterne også med.

Region Midtjylland gik så vidt i kampen for at få to nye praktiserende læger til byen, at den lokkede med, at nye læger kunne leje sig ind i lokaler på sygehuset og lease udstyr fra regionen for at mindske den økonomiske risiko. Men ingen af lokkemidlerne er blevet taget i brug.
Annonce

Midlertidig løsning

For at løse den akutte lægemangel i byen åbnede 31 lokale praktiserende læger i maj hver for 50 nye patienter. Det gav plads til i alt 1550 patienter.

- Det var godt til at løse den akutte situation, men faktisk var det jo de patienter, de to nye læger skulle have haft. Jeg tror nu ikke, det bliver et problem for dem at få patienter nok, da Horsens er i vækst - og inden for kort tid kommer der også mange nye studerende til byen, som alle skal have en læge, siger Lasse Guldbrandsen.

Ifølge overenskomsten kan en praktiserende læge lukke for tilgang af nye patienter, når han eller hun når 1600.

I Horsens har de praktiserede læger i gennemsnit godt 1750 patienter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce