Annonce
Sport

Nu hjemsøger Skyler Bowlin igen Aarhus: - De, der så det, glemmer ikke skuddet med 12 sekunder igen

Skyle Bowlin vandt endelig det danske mesterskab med Horsens IC i 2015. Arkivfoto
Skyler Bowlin satte ild og tændte en flamme. Få spillere har gjort et større indtryk på dansk basketball. Onsdag kommer den tidligere Horsens-spiller retur til Aarhus med Bundesligaklubben fra Würzburg. Og endnu engang kommer han for at spolere Bakken Bears’ planer.

BASKETBALL: Hvis din bil absolut skal gå i stå mellem Horsens og Aarhus, så er fire basketballspillere ikke det værste at være om bord med.

Da Skyler Bowlin spillede i Horsens IC kørte holdet ikke i bus til udekampe men samledes i private biler. Og den, amerikaneren sad i, gik altså i stykker engang. På vej til en slutspilskamp.

Og dermed var opvarmningen klaret for tometermændene, der måtte skubbe bilen af vejen så den kunne stå afsides mens de fandt en anden vej til Vejlby-Risskov Hallen.

Det var på dét plan, Bowlin spillede basketball på i Danmark. I dag er han starter for et midterhold i Bundesligaen. Top-professionelt og med en væsentligt bedre hyre.

Men den 29-årige point guard er stadig den samme, som da han spillede i Horsens fra 2012 til ’15. Han er en udpræget leder, der vil vinde. Det endte han til sidst med at gøre, og onsdag kommer han tilbage til Aarhus for at forsøge at slå Bakken Bears ud af Europa.

Skyler Bowlin

  • Født: 13. juli 1989 i Paragould, Arkansas, USA
  • Højde og vægt: 192 cm og 77 kg
  • Position: Point Guard
  • Klub: s.Oliver Würzburg, Tyskland
  • Titler: Dansk mester 2015, dansk pokalmester 2015, svensk mester 2016, MVP Danmark 2015, Finals MVP Sverige 2016
  • Karriere: 2011–2012 Topstar Kangaroos (Tyskland), 2012–2015, Horsens IC, 2013 WBC Wels (Østrig), 2015–2016 Södertälje Kings (Sverige), 2016–2017 Gießen 46ers (Tyskland), 2017–2018 Science City Jena (Tyskland), 2018– s.Oliver Würzburg (Tyskland)

Den dybe treer

Historien om Skyler Bowlins tid i Danmark er en klassisk Hollywood-fortælling.

Det er amerikaneren, der kom og hjalp det undertippede hold. Efter at have gået utroligt meget igennem, endte han med at vinde det hele og vippe de mangedobbelte mestre af tronen.

I dag har vi vænnet os til, at århusianerne og Horsens IC mødes i DM-finalen, hvilket alt tyder på, at de også gør til maj i år.

Men i 2012, da Bowlin kom til Horsens, havde østjyderne ikke været i finalen siden 2006. De spillede de fleste af deres kampe i Parkhallen foran et par hundrede tilskuere og var i det hele taget ved at blive en parentes i dansk basketball.

Bakken Bears og Svendborg Rabbits mødtes hvert år i DM-finalen, og det regnede de fleste med, at de ville fortsætte med i mange år.

Men Bowlin havde sin egen plan.

Han blev hentet til Horsens som den amerikanske profil og trak sin college-kammerat Keane Thomann med. Desuden havde Horsens hentet det unge, danske talent Darko Jukic i Aabyhøj.

Og det trekløver skulle vise sig at være svære at hamle op med.

I Bowlins første år i Danmark mødte Horsens Bakken Bears i semifinalen. Den bestod af fem kampe. Klubberne havde delt de to første imellem sig da kamp tre skulle spilles i Aarhus.

Det blev en nervøs omgang. Efter tredje periode førte gæsterne med to point. Og i fjerde periode gik holdene stort set i stå. 30 sekunder før tid havde århusianerne scoret 13 point mod Horsens’ ni og førte altså med to point som kampen var ved at slutte.

Bakken Bears havde vundet fem af de seneste seks danske mesterskaber. Og ingen regnede med, at de ville få problemer med de gule naboer.

Skyler Bowlin havde i minutterne inden brændt sine to seneste forsøg bag trepointlinjen. Nu forsøgte Daniel Friedrich med 17 sekunder igen. Også han brændte. Thomann tog rebounden og fandt sin ven, Bowlin.

Point guarden stod mindst en meter bag trepointslinjen og var derfor ikke presset. Han gik op i et skud. 12 sekunder igen. Bang. Tre point på tavlen. Horsens foran med én. Bumstille i Vejlby-Risskov Hallen.

En tilskuer brød tavsheden.

- Ej, okay, dét der er sgu godt sænket. Det må man give ham.

Og ja, 1.200 tilskuere gik hjem med en underlig fornemmelse. Bakken Bears havde tabt. Men til et hold og en spiller, der fortjente sejren.

Annonce

På vej til Bears

Når du spørger Skyler Bowlin i dag, seks år senere, husker han skuddet tydeligt. Alt fra stillingen i kampen, til hvem der brændte skuddet før ham og hvem, der tog rebounden og afleverede bolden.

Og i Bakken Bears-lejren husker de også dagen klart. Det var et varsel om modvind.

Bjørnene endte med at vinde semifinaleserien 3-2. Og historien gentog sig året efter, hvor Bowlin og Horsens igen kom foran 2-1 for at tabe 2-3.

Men nu havde Horsens-helten efterhånden gået så meget igennem, at det var tid for ham at høste gevinsten, prinsessen og pokalen.

I sin sidste sæson i Danmark i 2015 besejrede Horsens Bears i DM-finalen og Bowlin blev kåret til ligaens bedste spiller.

- Da vi endelig vandt var det så god en følelse, som man kan forestille sig. Vi havde udviklet os meget fra det første år til det tredje i den tid, jeg var der. Og vi var mange af de samme fyre på holdet. Vi gik fra at spille foran 200-300 tilskuere til at optræde foran 2000-3000 i Forum Horsens.

- Mesterskabet er højdepunktet i min karriere. Jeg blev meget tæt med mange af mine holdkammerater og jeg mødte i øvrigt Camilla, som jeg skal giftes med til sommer, fortæller Skyler Bowlin over en telefon fra Sydtyskland.

De holder to bryllupper. Ét i USA, hvor den 29-årige Arkansas-fødte er fra, og ét i Horsens hvor hans kommende kone er fra.

Til det danske bryllup er blandt andre Bowlins tidligere holdkammerat i Horsens, Darko Jukic inviteret. I dag spiller han for Bakken Bears, som Bowlin med sin tyske klub s.Oliver Würzburg møder onsdag.

Både Thomann og Jukic valgte senere at skifte til ”fjenden” Bakken Bears. Og Skyler Bowlin havde også flere konkrete tilbud fra århusianerne. Men han takkede aldrig ja.

- Vi snakkede sammen flere gange, men vi nåede aldrig til det punkt, hvor jeg var klar til at skrive under med Bakken Bears. Men det havde ikke noget med Bears at gøre, det handlede mere om, at jeg var klar til at spille uden for Danmark. Jeg vil gerne spille på det højest mulige niveau, og nu er jeg i Bundesligaen, der vel er Europas tredje eller fjerde bedste og hvor økonomien i øvrigt også følger med, siger Skyler Bowlin.

Han var ansigtet på Bakkens største konkurrent, da han spillede i Horsens, men han understreger, at han ikke har noget problem med onsdagens modstander:

- Jeg vil ikke kalde det had, fordi det er sport, vi taler om. Men Bakken Bears har altid været holdet på toppen. Og som et konkurrencemenneske er det dem, du ikke kan lide. Det er lidt ligesom at alle hader LeBron James fordi han er den bedste. Så det var en kompetitiv ting, at jeg ville slå Bakken fordi jeg ville slå de bedste. Vi havde nogle gode år med nogle fantastiske kampe imod hinanden.

Annonce

Den fødte leder

Bowlin er en profil på det tyske mandskab, der kommer ind til kvartfinalen i FIBA Europe Cup som favoritter mod Bakken Bears.

Ifølge hans tidligere holdkammerat og modstander onsdag, landsholdsspiller Darko Jukic, er amerikaneren en gammeldags point guard, der forstår at lede et hold.

- Det kan man se på hele hans mindset og den måde, han kommer ind til træning hver dag med en sindssyg positiv energi og positivitet. Hvis han ser, holdet ikke er 100 procent, så er han altid klar med et los i røven.

De to spillere har stadig kontakt på ugentlig basis, og danskeren har stor respekt for sin ven og modstander.

- Han sætter aldrig sig selv over holdet. Han bringer meget positiv energi og kan altid løfte et mandskab. Han er måske ikke en klassisk profil, som vi plejer at møde; en aggressiv scorer, der er atletisk. Men han kan jo score og er den næstbedste på assistlisten i Europa i år. Så han kan dominere en kamp på sin egen måde. Og han er en spiller, vi kommer til at have meget fokus på, siger Darko Jukic.

Ifølge Bowlin selv har han ikke sit tyske hold på skuldrene på samme måde, som han bar rundt på Horsens i sin tid, men han vil stadig gøre alt for at komme ud med sejren.

- På hvert hold har du en forskellig rolle. I den danske liga var jeg en leder, der – som amerikanere normalt skal i Danmark – skulle tage en større rolle. Jeg var ikke selvvisk, men mere offensiv minded. I Tyskland har vi flere profiler og ansvaret er spredt mere ud. Men generelt prøver jeg bare at gøre hvad der skal til for at vi vinder. Om det er at score, aflevere, forsvare er lige meget. Det er sådan, jeg er opdraget. Jeg vil vinde, arbejder hårdt og forsøger at være positiv. Det er det bedste, du kan gøre.

- Jeg hørte engang et citat, som jeg har taget til mig; Jeg har ikke dårlige dage, jeg har bare et forskelligt niveau af gode dage, siger Skyler Bowlin.

Skyler Bowlin (i gult) led sviende nederlag flere gange i Aarhus. Arkivfoto
Annonce

Tilbage til Danmark?

Onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen giver svar på, om amerikaneren får en rigtig god eller mindre god dag i Aarhus.

Men danskerne kommer ikke til at møde en mand, der er uforberedt.

- Jeg har set mange af Bears’ kampe. De har mange, der kan score; Ryan Evans sætter altid point på tavlen. Michael Diouf, Hayden Dalton, Darko Jukic, Thomas Lærke og så videre. De er lange og atletiske og skaber problemer for mange hold. De er større end os og det er en af de ting, vi skal finde midler imod, vurderer point guarden.

Han beskriver sit eget hold som en flok uden den store stjerne, der deler pointene imellem sig. Og så har s.Oliver Würzburg i øvrigt fundet formen i 2019 hvor de har vundet 14 af 17 kampe.

For denne gang er besøget tilbage i Danmark kort. Men Skyler Bowlin afviser ikke, at han kommer tilbage igen på mere permanent basis.

- Da jeg stoppede i Horsens stod jeg foran en stor beslutning. Hvis jeg var blevet vidste jeg, at jeg ville blive i Horsens resten af min karriere. Det var et godt sted hvor jeg havde det godt. Men jeg ville gerne tage chancen og se, hvor langt, jeg kunne nå.

- Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske i en sport som basketball hvor skader fylder så stor en del af karrieren – det hele kan være slut i morgen, hvis jeg er uheldig til træning. Men det er meget realistisk, at jeg slutter min karriere i Danmark. I mit sind vil det være stort at komme tilbage.

Tiden må vise, om det bliver i en Horsens- eller Bears-uniform. Begge klubber står givetvis på spring til at forære ham den bedste plads i holdbussen.

Skyler Bowlin og Bakken Bears spillede mange drabelige kampen fra 2012 til 2015. Arkivfoto
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce