x
Annonce
Horsens

Nu har vi de komplette stemmetal: Sådan vandt Hanne Blume Insero-valget

Hanne Blume fik på alle måder flest stemmer ved bestyrelsesvalget, og efterfølgende var det også hende, bestyrelsen pegede på som formand. Arkivfoto
Nu har Horsens Folkeblad fået indblik i de komplette stemmetal fra sidste uges bestyrelsesvalg i Insero Horsens. Et valg, hvor de prioriterede stemmer fik afgørende betydning for nogle af kandidaterne.

Horsens: Hanne Blume, der er nyvalgt formand for Insero Horsens, fik på alle måder flere stemmer end den afgåede formand, Ulrik Kragh, da foreningens repræsentantskab i sidste uge valgte ny bestyrelse.

Det viser de komplette stemmetal, som Horsens Folkeblad nu har fået indblik i.

Insero Horsens bruger den såkaldte prioriteringsmetode, hvor vælgerne (til dette repræsentantskabsmøde var der 52 stemmeberettigede) prioriterer kandidaterne på stemmesedlen - i dette tilfælde fra nummer et til fire.

Hanne Blume fik sammenlagt 41 stemmer, fordelt på 21 første-stemmer, fem anden-, seks tredje- og ni fjerde-stemmer.

Ulrik Kragh fik sammenlagt 33 stemmer, fordelt på 15 første-stemmer, ni anden-, fem tredje- og fire af fjerde prioritet.

Annonce
Hvis man alene ser på antallet af stemmer, blev Mette Ravn valgets nummer to med en stemme mere end den afgåede formand Ulrik Kragh. Men Mette Ravn blev slået af kandidater, der havde flere stemmer af høj prioritet. Arkivfoto

Iversen valg på mange anden-stemmer

Allerede i første optællingsrunde, hvor der alene ses på første-stemmerne, nåede de altså begge op over de 13 stemmer, der skulle til for at sikre sig en plads i bestyrelsen.

I anden optællings-runde blev der også en plads til Thomas Iversen, der kun fik to første-stemmer, men 11 anden-stemmer, og dermed nåede han sammenlagt op på de krævede 13 stemmer. Han fik desuden ni tredje-stemmer og fem fjerde-stemmer, så totalt fik han 27 stemmer.

Assia Zouaouia fik syv første-stemmer og fem anden-stemmer, og dermed måtte hun til tredje optællingsrunde for at sikre sig den sidste nødvendige stemme. Hun fik dog hele 11 tredjestemmer, og med to fjerde-stemmer blev det totalt til 25.

Næst-flest stemmer, men ikke valgt

De fire ledige bestyrelsespladser var dermed besat, og der blev ikke plads til Peter Sven Sørensen, Jan Rohdemejer og Mette Ravn.

Mette Ravn blev ellers valgets nummer to, når man ser på det samlede stemmetal. Hun fik totalt 34 stemmer, men eftersom 18 af dem var i fjerde prioritet, var det ikke nok. Med én første prioritet og ni anden måtte hun også ud i tredje runde, før hun sikrede sig stemmer nok. Her fik hun seks og kom op på 16, men Assia Zouaouia nåede i samme optælingsrunde op på 23 stemmer sammenlagt, og derfor gik den sidste bestyrelses-taburet til hende.

Også Jan Rohdemejer og tidligere næstformand Peter Sven Sørensensen måtte se sig slået af de øvrige kandidater i den tredje runde.

Jan Rohdemejer fik 29 stemmer i alt, fordelt på to i første prioritet, fem i anden, og 11 i både tredje og fjerde prioritet.

Tæt på i anden runde, men endte med færrest

Med 19 stemmer i alt fik Peter Sven Sørensen færrest stemmer totalt.

Efter fire første-stemmer og otte anden-stemmer var han med 12 stemmer efter anden optællingsrunde dog tæt på de 13 krævede stemmer.

Fire stemte på Peter Sven Sørensen som tredje prioritet, og tre gav ham deres fjerde-stemme.

Valget foregik i forbindelse med Insero Horsens årlige repræsentantskabsmøde tirsdag i sidste uge. Torsdag konstituerede den ny bestyrelse sig med Hanne Blume som formand og Ulrik Kragh som næstformand.

Bestyrelsen består foruden de fire nyvalgte af Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer. De blev sidste år valgt for en periode på to år. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce