Annonce
Horsens

Nu har vi de komplette stemmetal: Sådan vandt Hanne Blume Insero-valget

Hanne Blume fik på alle måder flest stemmer ved bestyrelsesvalget, og efterfølgende var det også hende, bestyrelsen pegede på som formand. Arkivfoto
Nu har Horsens Folkeblad fået indblik i de komplette stemmetal fra sidste uges bestyrelsesvalg i Insero Horsens. Et valg, hvor de prioriterede stemmer fik afgørende betydning for nogle af kandidaterne.

Horsens: Hanne Blume, der er nyvalgt formand for Insero Horsens, fik på alle måder flere stemmer end den afgåede formand, Ulrik Kragh, da foreningens repræsentantskab i sidste uge valgte ny bestyrelse.

Det viser de komplette stemmetal, som Horsens Folkeblad nu har fået indblik i.

Insero Horsens bruger den såkaldte prioriteringsmetode, hvor vælgerne (til dette repræsentantskabsmøde var der 52 stemmeberettigede) prioriterer kandidaterne på stemmesedlen - i dette tilfælde fra nummer et til fire.

Hanne Blume fik sammenlagt 41 stemmer, fordelt på 21 første-stemmer, fem anden-, seks tredje- og ni fjerde-stemmer.

Ulrik Kragh fik sammenlagt 33 stemmer, fordelt på 15 første-stemmer, ni anden-, fem tredje- og fire af fjerde prioritet.

Annonce
Hvis man alene ser på antallet af stemmer, blev Mette Ravn valgets nummer to med en stemme mere end den afgåede formand Ulrik Kragh. Men Mette Ravn blev slået af kandidater, der havde flere stemmer af høj prioritet. Arkivfoto

Iversen valg på mange anden-stemmer

Allerede i første optællingsrunde, hvor der alene ses på første-stemmerne, nåede de altså begge op over de 13 stemmer, der skulle til for at sikre sig en plads i bestyrelsen.

I anden optællings-runde blev der også en plads til Thomas Iversen, der kun fik to første-stemmer, men 11 anden-stemmer, og dermed nåede han sammenlagt op på de krævede 13 stemmer. Han fik desuden ni tredje-stemmer og fem fjerde-stemmer, så totalt fik han 27 stemmer.

Assia Zouaouia fik syv første-stemmer og fem anden-stemmer, og dermed måtte hun til tredje optællingsrunde for at sikre sig den sidste nødvendige stemme. Hun fik dog hele 11 tredjestemmer, og med to fjerde-stemmer blev det totalt til 25.

Næst-flest stemmer, men ikke valgt

De fire ledige bestyrelsespladser var dermed besat, og der blev ikke plads til Peter Sven Sørensen, Jan Rohdemejer og Mette Ravn.

Mette Ravn blev ellers valgets nummer to, når man ser på det samlede stemmetal. Hun fik totalt 34 stemmer, men eftersom 18 af dem var i fjerde prioritet, var det ikke nok. Med én første prioritet og ni anden måtte hun også ud i tredje runde, før hun sikrede sig stemmer nok. Her fik hun seks og kom op på 16, men Assia Zouaouia nåede i samme optælingsrunde op på 23 stemmer sammenlagt, og derfor gik den sidste bestyrelses-taburet til hende.

Også Jan Rohdemejer og tidligere næstformand Peter Sven Sørensensen måtte se sig slået af de øvrige kandidater i den tredje runde.

Jan Rohdemejer fik 29 stemmer i alt, fordelt på to i første prioritet, fem i anden, og 11 i både tredje og fjerde prioritet.

Tæt på i anden runde, men endte med færrest

Med 19 stemmer i alt fik Peter Sven Sørensen færrest stemmer totalt.

Efter fire første-stemmer og otte anden-stemmer var han med 12 stemmer efter anden optællingsrunde dog tæt på de 13 krævede stemmer.

Fire stemte på Peter Sven Sørensen som tredje prioritet, og tre gav ham deres fjerde-stemme.

Valget foregik i forbindelse med Insero Horsens årlige repræsentantskabsmøde tirsdag i sidste uge. Torsdag konstituerede den ny bestyrelse sig med Hanne Blume som formand og Ulrik Kragh som næstformand.

Bestyrelsen består foruden de fire nyvalgte af Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer. De blev sidste år valgt for en periode på to år. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv stjal smykker og kontanter

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

AC Horsens For abonnenter

Vigtigt point til AC: Svaghederne og styrkerne blev udstillet i Hobro

Annonce