Annonce
Horsens

Nu har S absolut flertal i Horsens Byråd: Løsgænger er blevet socialdemokrat

Den tidligere Venstre-kvinde Birthe Knudsen er efter tre måneder som løsgænger trådt ind i den socialdemokratiske gruppe i Horsens Byråd. Arkivfoto: Jens Amtoft
Birthe Knudsen fik kun tre måneder som løsgænger. Hun er nu en del af Socialdemokratiets byrådsgruppe, hvor hun bydes velkommen af gruppeformand Andreas Boesen (S).
Annonce

Horsens: Birthe Knudsen, der forlod sit sæde i Venstres byrådsgruppe i oktober i fjor, er nu trådt ind i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

- Nu har jeg været løsgænger i en periode og har haft mulighed for at tænke over tingene. Jeg kunne ikke se mig selv i Venstre mere, blandt andet med baggrund i budgettet. Jeg vil jo gerne være et sted, hvor man har indflydelse, og der syntes jeg, det gik den forkerte vej i Venstre. Jeg må nok indrømme, at efterhånden som jeg er blevet ældre, så er jeg nok blevet mere og mere socialdemokrat. Jeg har følt, at jeg lå et sted mellem at være liberal og socialdemokrat, og jeg kan sagtens se mig selv sammen med socialdemokraterne. Man må finde nogle kompromisser, når man er i politik. Det gælder om at finde de bedste kompromisser overhovedet, siger Birthe Knudsen til Horsens Folkeblad.

Andreas Boesen siger i en pressemeddelelse, at "alle er velkomne i Socialdemokratiet, såfremt de kan stå inde for vores politik og vores parti, og jeg er utroligt glad for, at Birthe Knudsen kan se sig selv i vores gruppe. Samtidig vil hendes kompetencer være en styrkelse af vores i forvejen stærke byrådsgruppe."

Til Folkebladet siger Andreas Boesen, at han har haft flere samtaler med Birthe Knudsen i den seneste tid.

- Her er jeg blevet bekræftet, i at hun er enig i vores politik, at hun støtter op om vores valgprogram og det brede samarbejde, som er det, vi søger i Socialdemokratiet, siger han.

Jeg må nok indrømme, at efterhånden som jeg er blevet ældre, så er jeg nok blevet mere og mere socialdemokrat.

Birthe Knudsen (S), byrådsmedlem

Annonce

Vil ikke bruge absolut flertal

Med tilgangen af et nyt byrådsmedlem sidder Socialdemokratiet på 14 ud af 27 mandater i byrådet - altså et absolut flertal. Det vil dog ikke få nogen betydning, mener Andreas Boesen.

- Det har vi haft før. Dér brugte vi det ikke, og det vil vi heller ikke gøre nu. Vi er ydmyge omkring det og vil søge det brede samarbejde, som vi altid har gjort, siger han.

- Svigter Birthe Knudsen ikke de Venstre-vælgere, der har stemt på hende?

- Det kan godt være svært at se, hvilket mandat man er valgt på. Venstre fik vist også det yderste mandat på samarbejdet med Maren Spliid Gruppen. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der er skuffede, men reglerne er bare sådan, at man som byrådsmedlem kun er bundet op på sin egen overbevisning, konstaterer Andreas Boesen.

- Er Birthe Knudsen sikret en plads på opstillingslisten til næste kommunalvalg i 2021, hvis hun ønsker det?

- Det er i sidste ende vores parti, der bestemmer hvem der skal stilles op, men hvis hun ønsker det og ikke får lov, vil det være første gang, det sker for et siddende byrådsmedlem, siger han.

Annonce

Ravn: Ingen kommentarer

Birthe Knudsen forlod Venstre i oktober i fjor, efter at hun i byrådssalen brød partilinjen og valgte at undlade at stemme, da Venstres ændringsforslag til budgettet for 2020 var til afstemning.

"Jeg synes jo faktisk, det er et godt budget, så jeg ville ikke stemme imod", sagde hun dengang til Folkebladet og påpegede, at hun "hellere vil bruge sin tid på at lave politik end at påpege fejl i andres politik."

Birthe Knudsen blev ikke valgt ind i byrådet ved kommunalvalget i 2017, men trådte som førstesuppleant ind, da den daværende partifælle Peder Stougaard døde i august 2018.

Venstres gruppeformand, Martin Ravn (V), ønsker ikke at kommentere Birthe Knudsens partihop.

- Det er Birthes beslutning, og det har jeg ikke nogen kommentarer til, siger han til Folkebladet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce