Annonce
Østjylland

Nu har Helsted også fået sit lynhurtige mobilnet: Se, hvor  5G-masterne er placeret i Randersområdet

I disse år bliver 5G-nettet rullet ud i hele Danmark. Telenor har netop opgraderet mobilmasten ved Helsted. Arkivfoto: Carsten Andersen
Det lynhurtige 5G-mobilnet er godt i gang med at blive udbredt i hele landet. Et af de seneste området i Randers til at få adgang til det nyeste skud på mobilnetværks-stammen er Helsted.

Randers: Telenor har netop opgraderet mobilmasten nær Hobrovej, så der nu også er 5G-dækning der. Men det er langt fra det eneste sted i området, hvor randrusianere og andre kronjyder kan nyde godt af det hurtige internet på mobilen.

Mere end 20 master fra forskellige teleselskaber tilbyder nu 5G-netværk i Randers by - og også rundt om, der hvor borgerne samles, er adskillige master med 5G-dækning.

- Vi er i gang med en større modernisering af mobilnetværket og udrulning af 5G, så vi sikrer, at vi altid er et skridt foran danskernes hastigt stigende mobil- og dataforbrug. Med vores landsdækkende udbygning af netværket kommer danskerne til at få endnu højere hastigheder og bedre dækning i både byerne og yderområderne, siger netværksekspert, Jesper Mølbak, fra Telenor.

Annonce

I de områder, hvor vi har moderniseret vores netværk med 5G, oplever vi nogle helt klare forbedringer. Mobiltrafikken stiger typisk omkring 30%, da der kan komme mere trafik igennem netværket, kunderne oplever højere hastigheder og vi oplever en højere tilfredshed med netværket.

Jesper Mølbak, netværksekspert hos Telenor

Mobilmasten i Randers er blot en ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien i år. Telenor har allerede opgraderet mange master fordelt i hele landet, og forventer at nå 1.000 opgraderede 5G-master inden årsskiftet.

Fire selskaber

- I de områder, hvor vi har moderniseret vores netværk med 5G, oplever vi nogle helt klare forbedringer. Mobiltrafikken stiger typisk omkring 30 procent, da der kan komme mere trafik igennem netværket, kunderne oplever højere hastigheder og vi oplever en højere tilfredshed med netværket, siger Jesper Mølbak.

I Danmark ruller de fire teleselskaber TDC Group, Telia, Telenor og 3 5G ud. Der er dog stor forskel på, hvor langt de forskellige danske teleselskaberne er nået med udrulningen af 5G. Teleselskaberne bruger også forskellige frekvensbånd til deres respektive 5G-netværk.

Hvad er 5G

5G er lidt firkantet forklaret som en fiberforbindelse - bare trådløst.

5G er den femte generation af mobilteknologi og bygger videre på allerede kendte mobilteknologier såsom 2G, 3G og 4G.

Set fra et radioteknisk synspunkt er 5G ikke anderledes end andre radioteknologier, og der er ingen fundamental forandring, da kommunikationen fortsat bæres af radiobølger på samme måde som tidligere teknologier og frekvenser.

5G er en forbedring af tidligere mobilteknologier, som samtidig sikrer, at vi fremadrettet for eksempel kan hente en større mængde af data hurtigere samt ved højere hastigheder og kortere svartid.

For at kunne benytte 5G-netværket kræves en telefon som er 5G-kompatibel.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce