Annonce
Ikast-Brande

Nu har ambulancen fundet sin plads. Den bliver på brandstationen

Brandstationen i Nørre Snede bliver også fremover hjemsted for Region Midtjyllands ambulance i området. Arkivfoto: Peter Hald
Region Midtjylland har afgjort, at ambulancen fortsat skal holde til på brandstationen på Falkevej i Nr. Snede.

Nr. Snede: Også fremover vil der være en ambulance i garagen på brandstationen på Falkevej i Nørre Snede. Region Midtjylland har besluttet, at ambulancen bliver på sin nuværende plads.

Dog sker der alligevel nogle forandringer. Omkring 1. december ankommer der en splinterny ambulance af mærket VW Crafter. Hidtil har det været en Mercedes-ambulance, men VW har vundet udbuddet om nye ambulancer til regionen.

Og nok så væsentligt bliver det fremover regionens egne ambulancefolk, der skal køre i den nye ambulance.

Annonce

Regionsrådet har nemlig besluttet selv at klare en større del af ambulancedriften fremover, og i Nørre Snede og i øvrigt også Brædstrup vil Region Midtjylland overtage driften fra det Falck-ejede firma Responce fra 1. december.

For at tjekke økonomien bag den beslutning havde regionen foretaget en markedsundersøgelse af eventuelle alternative placeringer af ambulancen i Nr. Snede, men det endte altså med, at man foretrak den nuværende placering.

Større tryghed

Set med Nørre Snede-briller er det væsentligste, at byen beholder ambulancen, og på brandstationen er man naturligvis tilfredse med, at man stadig skal huse en ambulance.

- Det er supergodt, og det giver tryghed for lokalsamfundet, siger stationsleder Dennis Knudsen fra Nr. Snede.


Det giver tryghed for lokalsamfundet.

Dennis Knudsen, stationsleder


Rent praktisk har det stor betydning, at brandfolk og ambulancefolk holder til samme sted:

- Vi arbejder tæt sammen, for eksempel når der sker færdselsulykker, og det er vigtigt, at kommunikationen er i top, siger stationslederen.

Brandstationen i Nørre Snede drives i øvrigt af Falck. Der er 17 brandfolk tilknyttet stationen, og de har omkring 55 udkald om året, fremgår det af Brand & Redning MidtVests hjemmeside.

Driftsleder Sammy Kristensen fra Region Midtjyllands afdeling Præhospitalet, der har med ambulancer og lægebiler at gøre, er også tilfreds med, at der fortsat vil være en ambulance på brandstationen i Nørre Snede.

- Der bliver en god synergi i samarbejdet, og det har også været et ønske fra reddernes side at blive på Falkevej, siger han.

Der bliver otte fastansatte reddere, der skal arbejde i skiftende turnusser. De fleste har før været ansat i Responce.

Det har ikke været på tale at fjerne ambulancen fra Nørre Snede, men Region Midtjylland har som nævnt besluttet selv at overtage driften af ambulancen i byen, og det sker også andre steder.

Sidste år besluttede regionsrådet, at 60 procent af ambulancerne i Region Midtjylland fremover skal drives af regionen selv, mens Falck skal drive de resterende 40 procent. Det medfører, at Region Midtjyllands Præhospital fra december 2021 skal drive i alt 42 ambulancer og alle regionens 10 akutlægebiler.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce