Annonce
AC Horsens

Nu har AC Horsens også problemer i defensiven

Nicolai Brock-Madsen blev skadet op til kampen mod FC Nordsjælland, men han har selv meldt ud, at han nok skulle blive klar til mødet med AGF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Tvivl om Nicolai Brock-Madsen og Peter Nymann forud for mødet med AGF.
Annonce

Horsens: Det helt store spørgsmålstegn ud for AC Horsens har i 2020 været sat ud for angriberne og offensiven, men efter 6-0 nederlaget til FC Nordsjælland er den dagsorden bliver overhalet.

Når AC Horsens mandag aften løber på banen mod AGF, handler det i første omgang om at lukke af foran Matej Delacs mål.

- Det store problem mod FC Nordsjælland var, at vi forsvarede os passivt. Vi var i overtal, fordi vi valgte at stå meget lavt i banen. Den del lykkedes, men vi skulle forsvare os aggressivt og lavt. Den første del glemte vi, siger manager Bo Henriksen.

Det blev alt for nemt for FC Nordsjælland at spille rundt om AC-spillerne, der ofte stod og så passivt til. På en kunstgræsbane er det dømt til at gå galt.

- Vores målscore var ikke god i forvejen, så vi tabte "kun" tre point på en bane, hvor vi traditionelt har store problemer, siger Bo Henriksen.

Hjemmebanen Casa Arena er en anden sag. AC Horsens har ikke tabt de seneste seks kampe, så her er der ingen dårlige undskyldninger at hente i statistikkerne.

- Det er en anderledes bane, og det er en anderledes måde at spille fodbold på, fordi du ikke kan spille så hurtigt.

- Vi skal have fokus på det basale og forsvare os. Det er det vigtigste og nemmeste for alle fodboldhold, siger Bo Henriksen.

AC Horsens kan glæde sig over, at resultaterne i denne runde flaskede sig. Hobro og Esbjerg tabte begge, så forspringet til de to klubber er intakt, ligesom Sønderjyske kan overhales med blot et enkelt point.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Peter Therkildsen, Jonas Gemmer, Oliver Drost, James Gomez, Magnus Jensen, Matthias Præst, Michael Lansing. Skader: Peter Nymann. Karantæne: Hallur Hansson, Dommer: Peter Kjærsgaard
Annonce

Anføreren er ude med karantæne

AC Horsens vil ganske givet ikke gå så langt tilbage på banen for at forsvare sig, som det var tilfældet mod FC Nordsjællands hurtige og kvikke offensive spillere.

- Det afgørende er, at vi vil det mere end modstanderne, og den oplevelse havde vi ikke i Farum. Den skal vi have mod AGF. Det er helt afgørende for vores holds muligheder, at vi har viljen, siger Bo Henriksen.

AGF har endnu ikke været i kamp, da sidste weekends opgør mod Randers blev aflyst på grund af vand på banen i Aarhus.

- Jeg ved ikke, om det er en fordel. Det får vi at se mandag aften klokken ni, når kampen er spillet, siger Bo Henriksen.

Han må se bort fra Hallur Hansson, der er ude med karantæne.

Mod FC Nordsjælland sad Peter Nymann og Nicolai Brock-Madsen ude med skader. Nicolai Brock-Madsen har meldt sig klar, men det bliver et kapløb med tiden at blive en del af startopstillingen.

- Han siger jo, at han er klar, og vi arbejder på at få Peter Nymann klar, er Bo Henriksens forsigtige udmelding om de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce