Annonce
AC Horsens

Nu har AC Horsens for alvor kniven for struben

Nicolai Brock-Madsen i kamp med Sønderjyskes overtallige forsvar. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
AC Horsens har store problemer med at skabe chancer. Taktikken med "forsvar er bedste angreb" dur ikke.

Horsens: AC Horsens kunne sikre endnu et år i Superligaen med en sejr over Sønderjyske, men den forsigtige taktik med at spille på 0-0 kiksede, og nu har AC Horsens for alvor kniven for struben med et 1-0 nederlag til Sønderjyske.

AC Horsens kan ikke slutte på sidstepladsen i nedrykningspuljen, men risikoen for at slutte næstsidst er stadig alvorlig før udekampen mod AGF.

Frygten for en målfattig og chancefattig kamp viste sig ikke ubegrundet. De to angreb havde ikke meget at byde på fra kampens start, og det var en typisk bundkamp.

Der var ikke en eneste målchance i første halvleg til nogen af siderne, og det var en tam forestilling for de 2633 tilskuere.

Det er en risikabel taktik at spille på 0-0 i 90 minutter. En enkelt tilfældighed kan vælte hele læsset, og det var netop, hvad der skete efter 78 minutter.

Det er dog ikke nogen spændende plan, AC har haft med kun to mål i de seneste otte kampe. Det er ikke noget, der skaber fans og tilskuere til hjemmekampene.

Det var en meget trist forestilling mod Sønderjyske.

Der er noget ravruskende galt med AC Horsens' spillestil. Det er en stil, der ikke udvikler noget som helst, og som er en lang kamp med ryggen mod muren. Hvis det er fremtiden i AC Horsens, varer det ikke længe, før "de gule" er færdige i Superligaen.

Annonce

AC Horsens-Sønderjyske 0-1 (0-0)

Superliga, nedrykningspulje 1

Mål: 0-1 Thomas Juel-Nielsen (80.)

Advarsler: Oliver Drost (15.), Alexander Bah (41.), Niki Zimling (45.), Eggert Jonsson (47.), Mathias Nielsen (68.)

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Mads Juel Andersen, Søren Reese (Michael Lumb 87.), Mikkel Qvist, Sebastian Avanzini, Bjarke Jacobsen, Sammy Skytte (Sivert Heltne Nilsen 78.), Mathias Nielsen, Kasper Junker (Oliver Drost 6.), Nicolai Brock-Madsen.

Sønderjyske: Sebastian Mielitz, Stefan Gartenmann, Marc Pedersen (Thomas Juel-Nielsen 26.), Kees Luijckx, Alexander Bah, Eggert Jonsson (Marco Rojas (60.), Niki Zimling, Christian Jakobsen, Nicholas Marfelt, Peter Christiansen (Danny Amankwaa 71), Mart Lieder

Dommer: Jørgen Daubjerg

Tilskuere: 2636

Nedturen er en gåde

AC Horsens startede denne sæson udmærket, men det er en gåde, hvorfor holdet er gået sådan ned i foråret. Er det manglende mod eller manglende klasse?

Det positive

Søren Reeses comeback har været en stor gevinst, dels i forsvaret, dels over for de høje bolde ind i feltet, hvor han trods sin liden størrelse har vundet luftkrigen.

Mathias Nielsens comeback på den uvante plads på venstrekanten var på en gang vellykket og akavet, fordi han har sin force centralt.

I front måtte Kasper Junker forlade banen allerede efter fem minutter, da hans skade brød på, og vi fik ikke set den nye angrebsduo. I stedet fik Oliver Drost chancen sammen med Nicolai Brock-Madsen.

Sønderjyskes forsvar var ekstra på vagt over for Brock-Madsen, der havde det svært over for flere modstandere. Han har et stort potentiale, men betingelserne har ikke været gode for den tidligere Randers-spiller med 44-tallet på ryggen i hans første kampe i AC Horsens.

Sønderjyske kom med et hold, der ikke havde vundet i lang tid, og en klub, hvor ishockeyholdet, de to håndboldhold og fodboldholdet ikke havde sunget sejrssangen i meget lang tid. Det har været en hård periode for alle de sønderjyske fans på tværs af sportsgrenene. Søndag lykkedes det endelig.

AC Horsens' perspektiver er nu en Superliga med 14 hold og tre direkte nedrykkere i næste sæson. Når man ser på "de gules" seneste resultater, er det nødvendigt med flere forstærkninger til den nye sæson, hvis AC Horsens ikke skal være en af de tre gange Sorteper. 36 gange 0-0 er ikke nok til at overleve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Annonce