Annonce
Ikast-Brande

Nu hæver Vejdirektoratet hastigheden på dele af rute 13

Bilisterne kan fremover køre lidt hurtigere på dele af hovedvej A13. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Nørre Snede: Fra fredag 31. juli bliver det tilladt at køre lidt hurtigere på dele af landevejen mellem Ølholm og Viborg. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelse.

Vejdirektoratet hæver hastighedsgrænsen fra 80 til 90 kilometer i timen på to dele af strækningen. Det gælder på 7,7 kilometer ved Engesvang fra fredag samt på 8,7 kilometer ved Nr. Snede fra i næste uge.

Det sker i forlængelse af finanslovsaftalen for 2018, hvor den daværende regering og Dansk Folkeparti afsatte midler til at hæve hastighedsgrænserne på udvalgte landeveje og motorveje på en trafiksikkerhedsmæssig forsvarlig måde.

Forud for forøgelsen af hastighedsgrænsen har Vejdirektoratet øget trafiksikkerheden på strækningen ved at etablere rumleriller i vejmidte og ved kantlinje samt fjerne faste genstande og påkørselsfarlige træer langs vejen, opsætte ekstra autoværn, forlænge overhalingsforbuddet samt nedskilte den tilladte hastigheden ved større kryds.

Annonce

Nye hastighedstavler

Derudover opsætter Vejdirektoratet ved afslutningen af strækningerne en særlig hastighedstavle, der informerer trafikanterne om, at de skal sætte farten ned til 80 km/t igen.
De to strækninger på rute 13 er den del af en større indsats med bedre mobilitet ved at hæve hastighedsgrænserne på i alt 17 steder på landevejsnettet.

Stederne blev udpeget efter en nærmere analyse af hele statsvejnettet i Vejdirektoratets regi. Den højere hastighedsgrænse på 90 km/t på alle de udvalgte landeveje forventes at være gennemført i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Store planer for midtbyen

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce