Annonce
Horsens

Nu går nedrivningen af hærget vestbyejendom i gang

Siden juni har der været spærret af på grunden ved Vestergade 31-33 ved siden af Netto. Men nedrivningsarbejdet på grunden er endnu ikke gået i gang, og det er naboerne til den hærgede bygning stærkt utilfredse med. Arkivfoto

Efter to et halvt år lovet Salling Group nu, at brandhærget ejendom på Vestergade bliver revet ned.

Horsens: Glæden var stor, da naboerne til den forladte og brandhærgede bygning på Vestergade 31-33 i Horsens i juni kunne konstatere, at håndværkere gjorde klar til at begynde at rive bygningerne, der har stået som en skamplet i det vestlige Horsens i flere år, ned.

Der blev sat hegn og containere op, og Folkebladet skrev, at arbejdet med nedrivningen nu ville gå i gang. Men her to måneder senere er der stadig ikke sket noget på adressen, og det frustrerer beboerne i området, som har henvendt sig til Horsens Folkeblad.

Men nu er der godt nyt til beboerne. Ifølge kommunikationsmedarbejder Kasper Reggelsen fra Salling Group (det tidligere Dansk Supermarked, red.), som ejer bygningerne, går nedrivningen i gang nu.

- Det har taget længere tid end ventet at få styr på papirarbejdet, og derfor har starten på nedrivningen være lidt længere undervejs, end vi havde håbet. Vi er rigtig glade for at komme i gang nu, skriver han fredag i en mail til Horsens Folkeblad.

Annonce

Det har taget længere tid end ventet at få styr på papirarbejdet, og derfor har starten på nedrivningen være lidt længere undervejs, end vi havde håbet. Vi er rigtig glade for at komme i gang nu.

Kasper Reggelsen, Salling Group
Salling Group har ejet bygningerne ved siden af Netto på Vestergade i to et halvt år. I den periode har bygningerne været udsat for flere tilfælde af hærværk, lige som der flere gange har været brand på stedet. Nu lover Salling Group, at arbejdet med at rive dem ned går i gang. Arkivfoto

Dialog med kommunen

Dansk Supermarked (det nuværende Salling Group, red.) købte bygningerne, hvor Carl Bæk & Søn tidligere holdt til for to et halvt år siden i februar 2016. Planen var at rive bygningerne ned, så grunden kunne bruges til parkeringsplads til den nærliggende Netto-butik, der så kunne inddrage sin nuværende p-plads og udvide butikken fra 500 kvm salgsareal til 750 kvm salgsareal og nye lager- og baglokalefaciliteter.

Men siden er der ikke sket meget på grunden, selvom Dansk Supermarked for længst har fået tilladelse fra Horsens Kommune til at rive bygningerne ned. Ifølge dagligvare-giganten er forklaringen, at koncernen stadig ikke har afgjort, hvordan den nye butik skal se ud, og derfor ligger arbejdet stille, indtil der er taget stilling til det.

Men det huer ikke naboerne.

Naboer har tidligere fortalt til Horsens Folkeblad, at de var nervøse for at bo ved siden af den forfaldne og brandhærgede bygning, der i de senere år har tjent til opholdssted for forskellige personer, der bl.a. har hærget bygningerne, tændt bål og efterladt masser af affald og smadrede flasker. Det har skabt utryghed i området, forklarede en beboer til Folkebladet tilbage i april.

Han opfordrede dengang Dansk Supermarked til at "få fjernet bygningen, smid noget muld på og så noget græs, så vi har noget ordentligt at se på, indtil I er klar til at bygge."

Nu lover Salling Group dog, at arbejdet med nedrivningen går i gang - selvom det endnu ikke er endeligt besluttet, hvad der skal være på grunden.

- Vi arbejder på forskellige løsninger, som vi lige nu har en sund dialog med Horsens Kommune omkring. Vi har derfor ikke lagt os fast på den endelige model endnu, skriver Kasper Reggelsen.

Salling Groups tilladelse til at rive husene på adressen ned udløb i februar, men den er blevet forlænget til april 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Annonce