Annonce
Horsens

Nu flytter historisk virksomhed 42 arbejdspladser væk - men beholder 50 mand i Horsens

Fra denne sommer er det slut med at fylde gas på flasker på Vejlevej. Frem mod uge 32 rykker Air Liquide 42 arbejdspladser til Pårup. Arkivfoto: Morten Pape
Air Liquide på Vejlevej vil i løbet af den kommende måned flytte 42 fabriksarbejdere til Silkeborg. De tilbageværende 50 ansatte bliver på matriklen, indtil en ny lokalplan er på plads.
Annonce

Horsens: Når kalenderen rammer august, vil Horsens være et stykke industri-historie og 42 arbejdspladser fattigere.

Da vil Air Liquide, tidligere Hede Nielsen A/S, nemlig have fyldt det sidste gas på flaske på Vejlevej i Horsens for i stedet at flytte fyldestationen og de tilknyttede produktionsaktiviteter til en nyopført fabrik i Pårup ved Silkeborg.

Foreløbig er knap syv fabriksansatte flyttet til Pårup, og de resterende 35 vil flytte med i løbet af den kommende måned.


Lokalplanen skulle have været klar for et år siden, men vi venter stadig. Vi håber hver dag, at der snart sker noget.

Flemming Vester, sitemanager


Trods flytningen vil Air Liquide fortsat være at finde på Vejlevej en tid endnu.

- Vi beholder salg og kundeservice i Horsens. Det svarer p.t. til 50 arbejdspladser, som bliver på Vejlevej, indtil der er en afklaring i forhold til ny lokalplan for matriklen, siger Flemming Vester, der er sitemanager for Air Liquide i Horsens.

Annonce

Ny lokation til salg og service

Som Flemming Vester tidligere har udtalt i Folkebladet, er Air Liquide således blevet enig med ejendomsselskabet Bækkelund Horsens ApS om en handel af grunden på Vejlevej 13-15 med henblik på at opføre boliger. En sådan handel er dog betinget af, at lokalplanen bliver lavet om.

- Lokalplanen skulle have været klar for et år siden, men vi venter stadig. Vi håber hver dag, at der snart sker noget, siger Flemming Vester.

Air Liquide

Air Liquide i Horsens beskæftiger knap 100 ansatte, hvoraf 42 bliver flyttet til en nyopført fabrik i Pårup ved Silkeborg denne sommer.

Horsens-afdelingen af den multinationale virksomhed blev grundlagt i 1919 af Niels Hede Nielsen under navnet Jysk Ilt & Acetylenfabrik. Den franske virksomhed Air Liquide har gradvist overtaget aktier i virksomheden, og i 2001 kom virksomheden 100 procent på franske hænder.

Horsens huser i øjeblikket en fyldestation, hvor gas bliver fyldt på flasker, som transporteres til kunder i Danmark.

Air Liquide blev stiftet i 1902 med hovedkvarter i Paris og er en af verdens førende leverandører af gas og ilt. Gassen bruges blandt andet i fødevareindustrien, hvor man for eksempel bruger gas til forsegling i pålægspakker, og i sundhedsvæsenet. Virksomheden har cirka 67.000 medarbejdere og er repræsenteret i 80 lande.

I det øjeblik, at handlen kan gå igennem, tager Air Liquide endelig afsked med Vejlevej, hvor virksomheden har ligget siden 1923.

- Vi har en plan om at finde en ny lokation til vores salg og service. Men vi bliver i Horsens-området, hvis vi kan finde en egnet lokation, siger Flemming Vester.

Den nuværende administrationsbygning på Vejlevej 13-15 er opført i 2006.

Annonce

Venter på bygherren

Hos Horsens Kommune bekræfter Anne Schmidt Andersen, afdelingschef hos Plan og By, at den nye lokalplan efter planen skulle have været klar i sommeren 2019.

- Men sagen har været sat i bero det seneste år, mens vi har afventet en tilbagemelding fra bygherren, siger Anne Schmidt Andersen.

Air Liquide, tidligere Hede Nielsen A/S, har haft adresse på Vejlevej siden 1923. Arkivfoto: Morten Pape

- Vi har efterspurgt nogle oplysninger hos bygherren, som vi ikke har modtaget endnu, og derfor er sagen gået i stå, siger hun.

Folkebladet har forelagt Anne Schmidt Andersens udmelding for Klaus Rønslev, der er direktør i Bækkelund Horsens ApS, men denne ønsker ikke at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce