Annonce
Brædstrup

Nu får handicappede børn deres eget håndboldhold: BHK starter Lykkeliga-hold

Holdet bag Brædstrups nye Lykkeligahold. Forrest ses Stine og Kim Rohde Sørensen, Anne-Mette Green Olsen og formand for Brædstrup HK Jonna W. Due Andersen. Foto: Henrik Sandvad
Udviklingshæmmede og handicappede børn og unge skal også opleve glæden ved at spille håndbold og være del af et fællesskab. Det mener en gruppe trænere i håndboldklubben Brædstrup HK, som derfor stifter et Lykkeliga-hold.
Annonce

Brædstrup: Børn med udviklingshandicap har ikke mange tilbud i fritiden, men det bliver der snart lavet om på i Brædstrup. Her står en gruppe trænere fra håndboldklubben Brædstrup HK parat til at starte et nyt håndboldkoncept op, som går under navnet Lykkeligaen.

Lykkeligaen blev stiftet i 2016 af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, som manglede et håndboldhold til sin datter Magda, som har Downs syndrom. Hun samlede derfor et hold med handicappede børn og unge, hvor fællesskab og glæden ved at spille håndbold var i fokus. Siden har konceptet spredt sig ud over landet, og Brædstrup Stjernerne, som Brædstrup HK's nye Lykkeliga-hold kommer til at hedde, bliver klub nr. 45 i Danmark.

Initiativet til Brædstrups nye håndboldhold kommer blandt andet fra trænerne Stine og Kim Rohde Sørensen og Anne-Mette Green Olsen.

- Vi synes, der manglede et tilbud til de lidt skæve børn, som ikke umiddelbart passer ind på et almindeligt håndboldhold. Vi har selv et plejebarn, som har de udfordringer, så vi har selv problemet inde på livet. Der findes godt nok Lykkeliga-hold i Horsens og i Gødvad, men der er lidt langt at køre, så derfor blev vi enige om at starte et hold i Brædstrup, fortæller Stine Rohde Sørensen.

Alle kan være med, og vi tilpasser træningen efter hver enkelt barn. Det vigtigste er, at de får en god oplevelse med at spille håndbold, men også være en del af et socialt fællesskab, som håndbold også er

Anne-Mette Green Olsen, træner Brædstrup HK

Annonce

Gode opleverser i fokus

Det nye håndboldhold har opstart torsdag 25. april, og holdet træner i minihallen i Brædstrup fra klokken 17 til 18. De første otte børn har allerede meldt deres ankomst, men trænerne bag det lokale Lykkeliga-hold ser gerne endnu flere.

- Vi er glade for interessen, og vi skal nok samle 10 spillere, men vi håber da, at endnu flere har lyst til at komme og prøve. Alle kan være med, og vi tilpasser træningen efter hvert enkelt barn. Det vigtigste er, at de får en god oplevelse med at spille håndbold og bliver en del af et socialt fællesskab, som håndbold også er, siger Anne-Mette Green Olsen.

Trænerne lover, at forældre til børn med handicap roligt kan sende deres børn afsted til håndbold. Der er nemlig mange frivillige, som står parat til at hjælpe. Samtidig giver det forældrene til børn med handicap et netværk med andre forældre.

- Vi har mødt en kæmpe opbakning til det her. Vi har ikke haft noget problem med at skaffe frivillige, og vi har endda et par stykker som backup. Vi stod også og manglede en sponsor til holdet, men så en dag modtog jeg en mail fra en virksomhed, at den gerne ville sponsere hele holdet. Så tingene er gået meget nemt, fordi der er opbakning fra alle fronter, siger Kim Rohde Sørensen.

I Lykkeligaen får spillerne, som er mellem fem og 18 år, mulighed for at deltage i stævner, og sæsonen sluttes af med et stort afslutningsstævne, hvor alle landets Lykkeliga-hold har mulighed for at deltage. Det foregår i år på Bornholm den 8. juni.

- Det er et stort stævne, hvor Joey Moe kom og spillede sidste år, og i år spiller Wafande. Selvom vi starter sent, er det vores mål at komme med til det stævne, siger Kim Rohde Sørensen.

Mange steder i landet starter Lykkeliga-holdene op som et forældreinitiativ uden for foreningerne, men i Brædstrup er holdet en del af klubben Brædstrup HK. Eet er helt naturligt ifølge formand Jonna W. Due Andersen.

- Nu var trænerne så engageret i håndboldklubben i forvejen, så på den måde lå det lige for. Samtidig har vi et slogan i klubben, der hedder, at det er din, min og vores klub, så selvfølgelig skulle vi også have et hold for udviklingshæmmede, siger Jonna W. Due Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce