Annonce
Horsens

Nu får alle stuer på sygehuset i Gødstrup også tv - udover den tablet-løsning, som tidligere er vedtaget

Alle sengestuer på supersygehuset i Gødstrup ved Herning bliver nu udstyret med tv. Foto: Jørgen Kirk
Et stort flertal i Region Midtjyllands forretningsudvalg stemte for at bruge tre millioner kroner på at udstyre samtlige sengestuer på det nye sygehus i Gødstrup med tv-skærme. I forvejen er det besluttet at installere tablets, hvorpå man blandt andet også kan se tv.
Annonce

Regionen: Ikke mindst Dansk Folkepartis Steen Thomsen har kæmpet for det i lang tid, og efter forretningsudvalgets møde tirsdag står det nu klart, at samtlige sengestuer på det nye storhospital i Gødstrup bliver udstyret med tv.

Et stort flertal stemte for, at der findes de tre millioner kroner, det koster at sikre installere tv på stuerne. Kun SFs Jacob Ilsøe Klærke, Alternativets Rasmus Foged og Jacob Rixen fra Liberal Alliance stemte imod. Hermed er det også så godt som sikkert, at regionsrådet på sit næste møde 24. februar nikker ja til beslutningen.

Annonce

Grotesk

Selv om der altså var næsten enighed i udvalget, kalder Jacob Ilsøe Klærke alligevel beslutningen for grotesk.

- Det er i forvejen besluttet, at stuerne skal forsynes med en tablet-løsning, hvor en skærm, som er noget større end en almindelig iPad, monteres på en væghængt arm, der så kan drejes ind foran patienten i sengen.

- På skærmen kan man se tv, streame film og serier, bestille mad og meget mere. Så for mig at se er det aldeles overflødigt med et gammeldags tv også. Man skal jo huske på, at der er tale om lutter enestuer, siger Jacob Ilsøe Klærke og tilføjer:

- Ikke mindst er det tåbeligt, fordi det betyder, at der formentlig skal spares andre steder på et sygehusprojekt, som i forvejen er ramt af store besparelser.

Dette sidste er Steen Thomsen ikke enig i.

- Der skal ikke spares på andre ting. Der er en reserve på 11 millioner kroner, som vi kan hente pengene i, og tre millioner kroner ud af et samlet budget på tre milliarder er jo småpenge.


På skærmen kan man se tv, streame film og serier, bestille mad og meget mere. Så for mig at se er det aldeles overflødigt med et gammeldags tv også.

Jacob Ilsøe Klærke, regionsrådsmedlem (SF)


- Først og fremmest mange ældre borgere vil have svært ved at håndtere sådan en tablet. De foretrækker at kunne zappe rundt på forskellige kanaler med en almindelig fjernbetjening, siger Steen Thomsen, der glæder sig over, at det tredje gang, han stillede forslaget, endelig vandt gehør.

Denne gang var i øvrigt såvel Radikale som Konservative og Kristendemokraterne medstillere af forslaget.

Annonce

- Vi ved det ikke

På spørgsmålet om, hvorvidt det vil medføre besparelser andre steder eller ikke, lægger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) sig midt mellem Steen Thomsen og Jacob Ilsøe Klærke.

- Vi ved det faktisk ikke, for det er endnu ikke opgjort, hvor stor reserven ender med at blive, og om der overhovedet bliver nogen reserve.

- Derfor kan vi ende i en situation, hvor vi skal indløse nogle af de besparelser, der ligger i kataloget for mulige besparelser, siger Anders Kühnau.

Regionsrådsformanden sige r videre, at tv-skærmene ikke kan noget, som de allerede vedtagne tablets ikke kan.

- Men jeg er enig i, at mange ældre vil kunne have svært ved at betjene tablet-skærmen og foretrækker den mere kendte fjernbetjening. Og så er der også den fordel, at man lettere vil kunne være sammen med besøgende pårørende om at se en fodboldkamp eller en anden tv-udsendelse, siger Anders Kühnau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce