Annonce
Hedensted

Nu er vejen banet for ny dagligvarebutik - byråd sagde ja til omdiskuteret lokalplan

Den vedtagede lokalplan tillader en op til 1200 kvadratmeter stor dagligvarebutik at åbne for foden af Færgegårdsbakken. Arkivfoto

Lokalplanen, der giver en dagligvarebutik mulighed for at åbne ved indkørslen til Juelsminde, har fået byrådets godkendelse. Kun fire stemte nej til planen.

Annonce

Juelsminde: Efter et byrådsmøde onsdag aften er vejen banet for opførelsen af en dagligvarebutik på hjørnegrunden mellem Vejlevej og Ringvejen i Juelsminde.

I byrådssalen stemte 23 af byrådets 27 medlemmer for lokalplanen, der tillader en butik på placeringen, og den er dermed vedtaget. Butikken må være op til 1200 kvm stor og seks meter høj.

Planen tillader også Palsgaard at etablere en legepark til offentlig brug ved siden af butikken, der angiveligt er en Netto.

De fire nej-stemmer kom fra begge lejre i byrådssalen.

SF's Torsten Sonne Petersen, som hele tiden har været modstander af butikkens placering, fastholdt sit standpunkt.

Han mener, at butikken vil skæmme indkørslen til Juelsminde, at den vil være et problem for Hotel Juelsminde Strand, og at den kan mindske trafiksikkerheden på Vejlevej.

- Men først og fremmest er det indflydelsen på handelslivet i Juelsminde, hvor man kæmper for at holde sammen på hovedgaden som butiksgade. Der kan blive endnu flere tomme butikker, hvis vi lægger en dagligvarebutik det ønskede sted, sagde han.

Jeg går ind for den her lokalplan, fordi jeg mener, dagligvarebutikken vil være positiv for byen og oplandet og skabe spændende udvikling. Jeg tror på, den kan være med til at trække andre til. Forretningen og legepladsen kan medvirke til at skabe sammenhæng mellem hotel, by og havn.

Lene Tingleff (V), udvalgsformand, teknik.

Tre fra byrådssalen


  • Ove Kjærskov Nielsen (DF): - Jeg hæfter mig meget ved, at visionsrådet i Juelsminde nikker ja til lokalplanen. Nogle af de høringssvar, der er kommet, går meget på udseendet af butikken og udsigten, den tager fra hotellet, men jeg synes da visualiseringen, der er lavet, siger noget andet. Den tager ikke havudsigten. Efter højden er ændret fra 8,5 meter til seks, kan jeg ikke se noget problem, så herfra ja tak.
  • Carsten Clausen (V): Vinterhalvåret kan være temmelig hårdt for butikkerne i Juelsminde. Her kan dagligvarebutikken medvirke til at trække kunder til Juelsminde og medvirke til, at lokale handler i byen og ikke lader sig lokke til at handle i store varehuse på vejen hjem fra arbejde. Vi har ikke råd til at sige nej. Vi skal udvikle os.
  • Steen Christensen (S): Jeg kommer ikke til at stemme imod i dag, men principielt synes jeg, det er en dårlig ide at lægge forretningen derude. Det er uheldigt i forhold til de aftaler, vi har lavet med hinanden, og i forhold til undersøgelsen af detailhandlen.
Annonce

To Venstrefolk stemte nej

Venstres Gitte Andersen, der også stemte nej, deler hans bekymring.

- Samtlige statistikker siger, at man skal samle butikslivet i stedet for at sprede det. Det er godt, at Netto vil til byen. De vil bare være et forkert sted, sagde hun.

Partifællen Lars Poulsen stemte nej af hensyn til Spar As-Vig og muligheden for åbningen af en købmand i Barrit.

- Jeg ønsker at beskytte oplandsbutikkerne, sagde han.

Annonce

Tror på gavn for byen

Dansk Folkepartis Allan Petersen anerkendte problemet, men stemte for lokalplanen, fordi han mener, at oplandsbutikker har det svært uanset hvad, og fordi han tror, at dagligvarebutikken vil gavne handlen i Juelsminde - det til trods for kommunens detailhandelsanalyse fra 2017. Den anbefaler, at nye dagligvarebutikker placeres centralt i bymidten.

Udvalgsformand Lene Tingleff (V) mener også, at dagligvarebutikken og ikke mindst Palsgaards legepark vil gavne byen.

Carsten Clausen (V), der bor i Juelsminde, har samme forventning. Han mener, at lokalplanens rammer sikrer Hotel Juelsminde Strand mod gener, og at butikken i øvrigt ikke kommer til at lægge for langt væk fra bymidten set i forhold til SuperBrugsens placering i dag.

Borgmester Kasper Glyngø (S) synes, butikken vil være bedre end de tre højhuse, som den eksisterende lokalplan tillader opført. Også han nævnte, at SuperBrugsen ligger i samme afstand til bymidten.

- At der stadig vil være plads til arrangementer på plænen er også værd at bemærke, sagde han og så ikke nogen egentlig grund til at stemme imod.

Annonce

Betænkeligheder hos flere

Partifællen Steen Christensen påpegede, at byrådet med godkendelsen ville slingre i valsen i forhold til, hvor dagligvarebutikker må placeres, og at det kan blive svært at finde en linje fremover. Flere talte for klar stillingtagen til emnet, men det blev ikke i denne omgang.

Uden egentlig debat blev lokalplanen vedtaget.

Foruden de tre nævnte stemte Mette Juhl (S), der forholdt sig tavs, imod planen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce