Annonce
Hedensted

Nu er sommerferieindbruddene begyndt: Fire familier kommer hjem til træls oplevelse

Sagt på godt jysk er ferien for fire familier i Hedensted Kommune endt træls, efter en eller flere ukendte gerningsmænd har udnyttet tidspunktet til at bryde ind i deres hjem. Modelfoto
Sydøstjyllands Politi mistænker, at samme indbrudstyve har været på spil fire steder i Hedensted Kommune. - Klassiske sommerindbrud, lyder vurderingen.

Rask Mølle/Hedensted/Skjold: For en indbrudstyv er der desværre ikke noget, der hedder sommerferie, og det har en række villaer i Hedensted Kommune fået at se på nærmeste hold de seneste dage.

I hvert fald har i alt fire boliger i henholdsvis Rask Mølle, Hedensted samt Skjold haft besøg af ubudne gæster, og fremgangsmåden får Sydøstjyllands Politi til at mistænke, samme gerningsmand har haft travlt.

- Indbruddene minder meget om hinanden, så det er oplagt at kigge i den retning. Typisk ser vi, at der bliver taget en, max. to, huse i et område, inden man rykker videre til en nyt område i nærheden for ikke at tiltrække sig for meget opmærksomhed. Min umiddelbare vurdering er, at det er helt klassiske sommerferieindbrud, siger politikommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Sådan mindsker du risikoen for indbrud

  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast.
  • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk ned eller gøre plankeværket lavere.
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra
  • I sommerhalvåret skal du være opmærksom på åbne vinduer og døre, også selvom du er hjemme. Tyven kan nemlig godt blive fristet til et hurtigt indbrud, mens du er i baghaven
  • Få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk
  • Der må gerne være lidt uorden i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Lad eksempelvis haveslangen eller trillebøren stå fremme
  • Lad være med at annoncere at du er på ferie. Skriv om din ferie på sociale medier når du er kommet hjem. Få hjælp fra din nabo mens du er væk. Naboen kan eksempelvis gå en runde om dit hus, fylde affald i din affaldspose, eller parkere sin bil foran dit hus.
  • Tyve går mest efter computere, iPads, mobiltelefoner, fladskærme og spillekonsoller. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Måske skal du sikre de mest værdifulde ting ekstra.
  • Brug automatiske tænd /sluk-ure - også når du er bortrejst. Alternativt kan du tænde lyset i et par værelser og lade tv eller radio være tændt, når du forlader hjemmet om aftenen.
  • Udendørs belysning, ofte i forhaven, medvirker også til at forebygge indbrud. Forbind en bevægelsessensor med belysningen. På den måde bliver det sværere for en indbrudstyv at gemme sig, og naboen kan lettere se, at der sker noget.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Ingen hjemme - intet overblik

Det første indbrud er sket på Hybenvej i Rask Mølle mellem tirsdag kl. 00 og onsdag kl. 8.15, hvor gerningsmanden er kommet ind ved at bryde et vindue op. Formentlig er det en nabo, der har opdaget indbruddet, da husets familie er på ferie. Af samme grund er der ikke overblik over de stjålne genstande.

Ligeledes kommer en familie fra Skovparken i Hedensted også hjem til en træls oplevelse, da en tyv mellem tirsdag kl. 7 og onsdag kl. 15.15 har skaffet sig adgang til deres hjem ved at bryde en terrassedør op.

Historien gentager sig på Lilleskoven i Hedensted. Denne gang blev det onsdag kl. 12.36 anmeldt, at der var blevet knust en rude for at komme ind i boligen.

Slutteligt er der på Nedergårdsvej i Skjold som det eneste sted overblik over, hvad gerningsmændene fik ud af at bryde en terrassedør op. Her er i tidsrummet tirsdag kl. 17.30 til onsdag kl. 19.20 stjålet nogle PH-lamper samt smykker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce