Annonce
Horsens

Nu er Paradis solgt: Pizza-mand overtager is-butikker i Horsens og Juelsminde

25-årige Oliver Yousif har solgt sit pizzeria og i stedet investeret i to isbutikker. Han åbner begge Paradis-butikker 2. marts. Arkivfoto

Når isbutikken Paradis i Horsens og Juelsminde til marts slår dørene op til en ny is-sæson, bliver det med ny indehaver bag disken. Oliver Yousif, som i to år har drevet Delons Pizza i Horsens, skifter branche.

Horsens: Paradis i Thonbogade i Horsens og på Havnegade i Juelsminde er solgt.

I december meldte tidligere indehaver Jan Abrahamsen ud, at han satte sine to is-butikker til salg. Nu er de begge solgt til 25-årige Oliver Yousif, der i ca. to år har drevet pizzeriaet Delons i Grønnegade.

- Da jeg så et opslag på Facebook, tænkte jeg, at det kunne jeg godt tænke mig at høre mere om. Jeg tog kontakt til ejeren og blev kun mere interesseret, så jeg kastede mig ud i det, forklarer Oliver Yousif, som officielt overtog begge butikker 1. januar.

- Jeg åbner dog ikke før 2. marts. Det er jo sæson-butikker, og jeg åbner sammen med de andre Paradis-butikker, siger den ny ejer.

Annonce

Jeg har tit og ofte spist is fra Paradis, og da jeg hørte, butikkerne var til salg, slog jeg til. Isen er god, konceptet er godt, og det er to gode og veldrevne forretninger, som jeg vil drive videre på samme vis.

Oliver Yousif
Jan Abrahamsen drev Paradis i Horsens fra 2007 og Paradis i Juelsminde fra 2011. I december fortalte han Horsens Folkeblad, at han havde lyst til at prøve noget helt andet og derfor satte sine is-butikker til salg. Arkivfoto

Flere ansatte fortsætter

Han er nu franchisetager af konceptet hos Paradis-kæden, men samtidig har han af Jan Abrahamsen overtaget lokaliteterne, inventar og den goodwill, han har bygget op som indehaver i Horsens siden 2007 og i Juelsminde siden 2011.

Prisen har parterne valgt at holde for sig selv, siger Oliver Yousif.

Han agter at drive butikkerne videre i samme ånd som tidligere, og han har ansat det meste af det tidligere personale, fortæller han.

- Det er gode og veldrevne forretninger, og der er et godt personale, som kender det hele, så der er ingen grund til at lave om på noget dér, siger den ny indehaver, som også selv vil stå bag disken.

- Selvfølgelig, fastslår han.

Med købet af isbutikkerne valgte han samtidig at sælge Delons, som han overtog i februar 2017. Nu har Azhar Bebo købt pizza-forretningen.

Godt vejr er ekstra plus

At Oliver Yousif nu skal sælge is i stedet for pizza, ser han som en spændende udfordring, han glæder sig til.

- Jeg er en iværksætter, der elsker at blive udfordret. Jeg har før kastet mig ud i at låne penge og starte noget helt fra bunden. Det drev jeg godt, og nu har jeg igen investeret alt, hvad jeg har, siger han.

At det er sæson-butikker, afskrækker ham ikke. Han håber, han kan leve af driften fra sæsonen, hvor han i øvrigt tror på, at der salg i isen, uanset vind og vejr.

- Det er god og anderledes is, som man altid kan få smag for, men det er klart, at godt vejr vil være et ekstra plus, siger Oliver Yousif, som glæder sig til åbningen 2. marts - det sker sædvanen tro med gratis is de første timer.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce