Annonce
Horsens

Nu er ombygningen af Boller Slot tæt på færdig

10 lejligheder er nu blevet indrettet på Boller Slot på Boller Slotsvej. I halvdelen er der flyttet beboere ind. Arkivfoto

Fem lejligheder på det istandsatte Boller Slot er allerede lejet ud, og nu er de sidste fem klar til fremvisning.

Annonce

Boller: Det har taget lidt længere tid end først forventet, men nu er renoveringen af det historiske Boller Slot ved at være ved vejs ende.

Fem af de i alt 10 lejligheder, der er blevet indrettet på slottet, har fået nye beboere, mens de sidste fem nu er klar til at blive vist frem for interesserede lejere.

- Vi er lidt efter tidsplanen, men det er en stor, gammel bygning, hvor det har været svært at estimere, hvor lang tid arbejdet ville tage. Men nu er vi ved at være i mål, fortæller Peter Vognsen Nørgaard, som i 2015 købte Boller Slot af Horsens Kommune.

Renoveringen har bl.a. trukket ud, fordi der er blevet fundet mange sjove og gamle ting, som man hver gang har skullet vurdere, om de skal bevares.

- Vi har bl.a. afdækket nogle gamle kalkmalerier, som stammer helt tilbage fra, da slottet blev bygget. Vi er også stødt på sjove mønstermalerier, som er ca. 150 år gamle og mange forskellige typer tapet i lag på lag på lag. Mange af dem er utrolig flotte, fortæller Peter Vognsen Nørgaard, som har gjort en dyd ud af at bevare så meget som overhovedet muligt af det oprindelige på slottet.

Fra plejehjem til luksus-boliger

Horsens Kommune solgte i 2015 Boller Slot til Peter Vognsen Nørgaard. Prisen var to mio. kr.Peter Vognsen Nørgaard har mange års erfaring med at renovere fredede bygninger, idet han har brugt otte år på at renovere herregården Taarupgaard ved Løgstrup, hvor han bor.

Renoveringen af Boller Slot er sket i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen samt Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter A/S, der bl.a. har været arkitekt ved renoveringen af Amalienborg for kongehuset.

Slottet har tidligere fungeret som bl.a. plejehjem for demente. Det var i drift frem til 2012.

Ejeren af Boller Slot, Peter Vognsen Nørgaard, fik ideen til at købe Boller Slot, da han cyklede forbi en sommerdag i 2014. Arkivfoto
Annonce

Lejligheder med hvert sit særpræg

Under renoveringen har han selv været rigtig meget tilstede på Boller Slot.

- At renovere så gammel en bygning er ikke det samme som at sætte håndværkere i gang med et traditionelt parcelhus. Der er hele tiden blevet fundet elementer, der skulle tages stilling til, og der er intet, der er lige i sådan en bygning. Det gør det selvfølgelig til en længere og mere vanskelig proces. Der er ikke nogen fast opskrift, man kan køre efter, forklarer Peter Vognsen Nørgaard.

Til gengæld står alle 10 lejligheder nu med deres helt egne særpræg.

- Der er ingen af dem, der er ens eller ligner hinanden, fortæller Peter Vognsen Nørgaard.

Siden de fem første lejligheder blev meldt klar, har interessen været enorm.

- Der var så stor interesse, at vi måtte trække lod om, hvem der skulle have dem. Over 100 har vist interesse, fortæller Peter Vognsen Nørgaard.

Annonce

413 kvm og en stor terrasse

Nogle af de sidste lejligheder er meget store, og ejeren er klar over, at der formentlig ikke bliver helt samme pres på dem.

Den dyreste lejlighed er på 319 kvm og med ca. 30 kvm altan og koster 19.550 kr. om måneden plus forbrug. Herefter følger en lejlighed på 413 kvm i to plan med ca. 90 kvm sydvendt terrasse til en pris på 18.950 kr. om måneden plus forbrug.

Slottets mindste og billigste lejlighed er også ledig. Den står til en månedlig leje på 6950 kr. og er på 106 kvm.

- Slottets oprindelige værelsesopdeling er i høj grad bevaret, da det er en væsentlig del af stedets historie. Ingen, der ser slottet efter renoveringen, er i tvivl om, at det har været bolig for meget velhavende familier gennem århundreder. Ud fra en økonomisk betragtning skulle de store lejligheder have været delt op i mange små rum, men det ville have fjernet det essentielle udtryk for et slot, siger Peter Vognsen Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce