Annonce
Kultur

Nu er han også lyd-leverandør til Netflix: Lindhard føler sig som nålen i høstakken

Knud Lindhards nummer "Mr. Cale" har fundet vej til Netflix, hvor det bliver en del af lydsporet til den ny serie "Spinning Out". Men musikeren har flere jern i ilden for tiden. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er travlt i Knud Lindhard-land: Den kendte musiker er med på lydsporet til den kommende serie "Spinning Out", nytårsaften lander forsmag på et nyt album, og så har Find Lizzy fundet sammen igen.
Annonce

Horsens: Når streaming-giganten Netflix til januar blænder op for den ny drama-serie "Spinning Out" med en stribe kendte Hollywood-navne på rollelisten, vil navnet Knud Lindhard muligvis også finde vej til rulleteksterne.

Den kendte musiker, som i 1970'erne var med til at sætte Horsens på landkortet med kultbandet Den Gamle Mand Og Havet, har i hvert fald fået til opgave at levere en del af lydsporet til streaming-gigantens kommende serie.

- Det er sgu' da ret vildt, at de har fået øje på lige netop min musik, siger Knud Lindhard med et grin.

Hans bidrag til soundtracket bliver en sang fra hans seneste album "Can't Get Rid Of Rock'n'roll" med bandet Dunk. Her finder man sangen "Mr. Cale", og det er den, filmfolkene bag "Spinning Out" er faldet for.

Det er sgu' da ret vildt, at de har fået øje på lige netop min musik.

Knud Lindhard

Annonce

Håber at kunne åbne døre

Lindhards vej til Netflix er gået via en global musikbank, som mange pladeselskaber leverer indhold til. Her kan alt fra burgerkæder til produktionsselskaber finde musik til alt fra reklamer til Hollywoodfilm, og blandt de mange tusind sange i banken, fandt "Mr. Cale" vej til "Spinning Out".

- Det er som at være nålen i høstakken, for de har millioner af numre at vælge imellem. Jeg fik besked i sommer, om at sangen var med i en større pulje. Jeg tænkte "ja, ja, det er da meget sjovt", men i sidste uge fik jeg så besked om, at de vil bruge nummeret, forklarer Knud Lindhard, som dog ikke ved, i hvilke scener eller sammenhænge "Mr. Cale" skal bruges i serien, der handler om storhed og fald i toppen af skøjtesporten.

Knud Lindhard bedyrer med kendetegnende ironi, at han ikke overvejer at skifte adresse til Hollywood, fordi han nu får musik med i en Netflix-serie.

- Jeg håber, det kan være med til at åbne nogle døre, men det betyder ikke, at jeg nu sætter mig ned og tror, at jeg skal leve af at lave filmmusik. Jeg bliver ved med at lave det, jeg kan lide, og det har jeg i øvrigt sagt i de seneste 40 år. Det ændrer jeg ikke på, konstaterer han.

Musikeren har iøvrigt gang i flere projekter.

Annonce

Sig nu bare stop

Sammen med albummet "Can't Get Rid Of Rock'n'roll" har han i nyere tid udgivet den tilhørende bog "Rock'n'roll På Livstid". Den er nu ude i alle landets bogbutikker, fortæller han.

Derudover er der mere ny musik på vej, og første forsmag lander nytårsaften. Kl. 00.00 præcis.

Når rådhusklokken bimler, lanceres singlen "Stop Smokin", der er en forsmag på et nyt album, der efter planen sendes ud næste år.

- "Stop Smokin"... det er en sang til alle dem, der hvert år kommer med det her nytårsfortsæt om at stoppe med at ryge. Der er 100 millioner mennesker, der siger det, og der er måske 10, der gennemfører. Så kan psykologer og tyggegummifirmaer tjene styrtende, og det sgu' da for dumt. Budskabet i sangen er, at man bare skal sige "stop!" og gøre noget ved tingene, hvis de skal ændres, forklarer Knud Lindhard.

Spinning Out

Den serie, Knud Lindhard skal levere musik til, hedder "Spinning Out".

Første afsnit sendes efter planen til januar i USA og Canada, hvor serien er optaget.

Foreløbig er der planlagt en første sæson med 10 afsnit.

Serien handler om kunstskøjteløberen Kat Baker, som efter et fald ryger ud af sportens top. Hun finder i stedet sammen med en talentfuld mandlig partner, og sammen sætter de kurs mod OL. Vejen er dog brolagt med forhindringer; farer, økonomiske ofre, mentalt pres og svære odds.

Med på rollelisten er blandt andre Kaya Scodelario, som har spillet med i teendramaet "Skins" og filmserien "Maze Runner", January Jones, som mange vil kende fra "Mad Men", og Willow Shields, som har spillet med i "Hunger Games"-filmene.

Kilde: Imbd og Wikipedia

Annonce

Find Lizzy er tilbage

Han kan også snart opleves live igen.

Efter en pause på fem-seks år har det kendte Thin Lizzy-tribute band Find Lizzy fundet sammen igen og besluttet at give koncerter.

Med ombord er Lindhard, Ken Hammer fra Pretty Maids, Lasse "Las" Lauersen fra Den Gamle Mand Og Havet og trommeslager Søren Ryan fra et af Horsens håbefulde heavybands Herezy.

Den første koncert med det gendannede Find Lizzy finder sted på KulisseLageret 28. december. Derefter håber bandet ifølge Lindhard at komme ud at spille flere koncerter.

- Vi kan simpelthen ikke lade være, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kampen mod aids kan vindes

Annonce