Annonce
Horsens

Nu er dyrskuet åbnet: Hele indsatsen værd, mener formand

Fredag morgen var der fuld gang i fuld gang i forberedelserne til fremvisning af dyrene ved dyrskuet på Dyrskuepladsen i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
Formanden for Dyrskuet i Horsens, Peter Søgaard Mortensen, åbnede fredag morgen årets udgave af dyrskuet. Han understregede vigtigheden af fornyelse.

Horsens: Den 149. udgave af dyrskuet i Horsens åbnede fredag morgen med åbningstale af formanden for Foreningen Land & By Østjylland, Peter Søgaard Mortensen fra Østbirk.

Foreningen Land & By Østjylland står bag Horsens Dyrskue & Madmarked, som dyrskuet hedder i år.

- Det er vigtigt, at vi fornyer os og udvikler dyrskuet, så vi kan blive ved med at holde dyrskue. For der er stadig brug for dyrskuet, det er jeg slet ikke i tvivl om, sagde Peter Søgaard Mortensen i sin tale og understregede, at selv om dyrskuet kræver mange kræfter og ressourcer at stable på benene, så er det hele indsatsen værd.

- Selvfølgelig kan det betale sig. For dyrskuet handler ikke bare om penge, men om fællesskab, tradition og om at vise landbruget fra sin bedste side, sagde Peter Søgaard Mortensen.

Annonce
Den sidste malkning inden fremvisning ved Horsens Dyrskue & Madmarked. Foto: Søren E. Alwan

Dyr er fortsat omdrejningspunkt

Han talte om den helt nye profl ved årets dyrskue.

- Vores intention er at skabe et fødevaremekka, der er kendt i hele Jylland. Det, vi ser i dag, er starten på noget, vi håber på vil sætte Horsens på landkortet, når det gælder gode danske kvalitetsfødevarer. Vores forventninger er store, og vi tror på, at vores madmarked vil udvikle sig og vokse til noget stort, som kan være med til at gøre Horsens kendt - også på dette område, sagde formanden.

Han understregede, at dyrene stadig er omdrejningspunktet for det at holde dyrskue.

- Opbakningen fra udstillernes side er afgørende, uden den var der ikke noget dyrskue. Den store opbakning og tilslutning fra udstillernes side er jo netop basis for, at vi har kastet os ud i et arbejde med at udvikle og forny dyrskuet, sagde Peter Søgaard Mortensen, da han fredag morgen åbnede Horsens Dyrskue & Madmarked.

Dyrskuet på Dyrskuepladsen i Horsens er åbent fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 9-16.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce