Annonce
Horsens

Nu er dyrskuet åbnet: Hele indsatsen værd, mener formand

Fredag morgen var der fuld gang i fuld gang i forberedelserne til fremvisning af dyrene ved dyrskuet på Dyrskuepladsen i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
Formanden for Dyrskuet i Horsens, Peter Søgaard Mortensen, åbnede fredag morgen årets udgave af dyrskuet. Han understregede vigtigheden af fornyelse.
Annonce

Horsens: Den 149. udgave af dyrskuet i Horsens åbnede fredag morgen med åbningstale af formanden for Foreningen Land & By Østjylland, Peter Søgaard Mortensen fra Østbirk.

Foreningen Land & By Østjylland står bag Horsens Dyrskue & Madmarked, som dyrskuet hedder i år.

- Det er vigtigt, at vi fornyer os og udvikler dyrskuet, så vi kan blive ved med at holde dyrskue. For der er stadig brug for dyrskuet, det er jeg slet ikke i tvivl om, sagde Peter Søgaard Mortensen i sin tale og understregede, at selv om dyrskuet kræver mange kræfter og ressourcer at stable på benene, så er det hele indsatsen værd.

- Selvfølgelig kan det betale sig. For dyrskuet handler ikke bare om penge, men om fællesskab, tradition og om at vise landbruget fra sin bedste side, sagde Peter Søgaard Mortensen.

Den sidste malkning inden fremvisning ved Horsens Dyrskue & Madmarked. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Dyr er fortsat omdrejningspunkt

Han talte om den helt nye profl ved årets dyrskue.

- Vores intention er at skabe et fødevaremekka, der er kendt i hele Jylland. Det, vi ser i dag, er starten på noget, vi håber på vil sætte Horsens på landkortet, når det gælder gode danske kvalitetsfødevarer. Vores forventninger er store, og vi tror på, at vores madmarked vil udvikle sig og vokse til noget stort, som kan være med til at gøre Horsens kendt - også på dette område, sagde formanden.

Han understregede, at dyrene stadig er omdrejningspunktet for det at holde dyrskue.

- Opbakningen fra udstillernes side er afgørende, uden den var der ikke noget dyrskue. Den store opbakning og tilslutning fra udstillernes side er jo netop basis for, at vi har kastet os ud i et arbejde med at udvikle og forny dyrskuet, sagde Peter Søgaard Mortensen, da han fredag morgen åbnede Horsens Dyrskue & Madmarked.

Dyrskuet på Dyrskuepladsen i Horsens er åbent fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 9-16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce