Annonce
Horsens

Nu er det snart jul: Værtshus slår et slag for sylten

Sylten kommer i centrum på Den Gyldne Hest fire torsdage i træk. Arkivfoto: Mette Mørk

Den Gyldne Hest allierer sig med lokale slagtere og spisesteder, der byder på hver deres sylte.

Horsens: Greva Smørrebrød, Korning Kro, Beringsslagteren og Restaurant Over Middel sætter sig i november til bords på værtshuset Den Gyldne Hest i Thonbogade.

Anledningen er julens komme, og formålet er at udbrede kendskabet til og plejen af interessen for en af de danske traditioner på julefrokostbordet: sylten.

Horsens Posten skrev for et par måneder siden om en syltesnak blandt netop ovenstående (Greva Smørrebrød var forhindret i at komme dengang), og det var netop ved denne sylte-komsammen, ideen om sylte til værtshusgæsterne blev født. Initiativtager Lars Cederlund Olesen fortæller, at det er noget, han længe har glædet sig til.

- Sylte er i min optik én af de mest oversete retter på julefrokostbordet. Det er en skam, at den er gledet i glemmebogen, og jeg vil med det her arrangement gøre mit til, at den kommer frem i lyset igen. Jeg vil derfor servere sylte for gæsterne de næste fire torsdage - og naturligvis sørge for matchende øl til, fortæller Lars Cederlund Olesen.

Først ved havelågen...

Sylte-torsdagene er fra kl. 13 til 15, og programmet er, at der lægges ud med sylte fra Greva Smørrebrød torsdag 9. november.

Dernæst bydes der på sylte fra Korning Kro torsdag 16. november, så Beringsslagteren 23. november og endelig Restaurant Over Middel 30. november.

Der spises brød til - samt hjemmelavede rødbeder og sennep. Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding, men da der kun er sylte til 30 personer, gælder det om at være først ved havelågen, lyder det fra det lokale værtshus.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce