Annonce
Horsens

44 byggegrunde i Gedved er ved at være klar til salg: Nu er der sat priser på

Korntoften i det nordlige Gedved set fra luften. De byggegrunde i udstykningen, der kommer til salg snart, ses øverst i billedet. Arkivfoto
Grundene i etape to er dyrere end i den første etape af udstykningen Korntoften. Det skyldes markedsforholdene og den lidt mere attraktive geografiske placering, lyder det fra mægleren, der har vurderet grundene.

Gedved: Byggemodningen er færdig med udgangen af denne måned, og herefter vil 44 byggegrunde i udstykningen Korntoften i det nordlige Gedved være klar til salg.

Økonomi- og erhvervsudvalget har netop sat priser på grundene på vejene Kimet og Stakken, der har en størrelse på mellem 724 og 1297 kvadratmeter. Den billigste grund kommer til at koste 695.000 kroner og den dyreste 848.000 kroner. Gennemsnitsprisen for grundene er på 776.750 kroner.

Grundene vil blive udbudt til mindstepriser og solgt til højestbydende.

Der er tale om etape to i udstykningen Korntoften, der også omfatter udstykningerne Strået og Akset. Set i forhold til etape et er den gennemsnitlige grundpris i etape to steget med 86.625 kroner.

Det skyldes ifølge Nybolig Projektsalg Horsens, der har vurderet grundene for kommunen, dels at markedsforholdene har ændret sig, dels at grundene i etape to har enten udsigt og/eller have mod grønne friarealer. Udsigten er modsat etape et primært sydvendt i etape to.

Annonce

Flere vil bo i Gedved

I vurderingsrapporten skriver ejendomsmæglerne blandt andet, at Gedved by igennem flere år har været inde i en positiv udvikling.

Cirka 80 procent af grundene i etape et er solgt, og den hurtige omsætningshastighed viser ifølge mægleren, at der er et opsparet behov og stigende interesse for at flytte til området.

Om udstykningen skriver mæglerne blandt andet, at den "ligger i et smukt og naturskønt område, i et kuperet terræn". Det bemærkes også, at Gedved "er en by i vækst, som er begunstiget af sin gode geografiske placering, med ca. 10 minutters kørsel til Horsens og 15 minutter til Skanderborg, derudover med let adgang til E45".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce