Annonce
Østjylland

Nu er den vedtaget: Ny hurtigfærge skal sejle mellem Aarhus og Samsø

Sådan kommer den nye hurtigfærge formentlig til at se ud. Færgen skal sejle fem dobbeltture mellem Aarhus og Samsø om sommeren. Foto: Samsø Kommune/handout/Ritzau Scanpix

Kommunalbestyrelsen på Samsø vedtog torsdag aften, at der skal indsættes en hurtigfærge mellem Sælvig og Aarhus Havn

Annonce

SAMSØ: I 2020 bliver det muligt at sejle mellem Aarhus Havn og Sælvig på Samsø på en time. Kommunalbestyrelsen på Samsø besluttede torsdag aften, at der skal investeres i en ny hurtigfærge.

Meningen er, at den nye færge skal sejle første tur i juni 2020.

I Aarhus får færgen kajplads i de indre havnearealer tæt på Dokk1.

Når et byrådsflertal sagde ja til at investere i en ny hurtigfærge, er det primært ud fra et ønske om at stoppe den affolkning, Samsø de seneste år har været udsat for.

- Der er mange ting, der går rigtig godt på Samsø. Men vi har et problem med, at vi bliver færre og færre. Det er vores håb, at færgen kan vende udviklingen. At eksempelvis østjyder vil bosætte sig på Samsø og pendle til jobbet i Aarhus, forklarede øens borgmester, Marcel Meijer (S), efter mødet.

Færgen har mødt stor modstand fra kommunens højrefløj, der ikke mener, at færgen kan forsvares økonomisk. Man synes heller ikke, at en hurtigfærge harmonerer med øens grønne image.

- Økonomisk er det her en ekstrem farlig beslutning, sagde byrådsmedlem Per Urban Olsen (K) til Århus Stiftstidende efter afstemningen.

- Man forudsætter, at man kan nå op på 201.000 passagerer årligt, men hvad nu, hvis man ikke kan det? Så hænger økonomien jo ikke sammen. Og når vi holder den her miljøbelastning op imod, at vi kun er 3.684 samsinger, så er jeg glad for, at resten af verden ikke agerer på samme måde, som vi gør på Samsø, lød det fra Per Urban Olsen.

Annonce

Fem daglige ture

Ulla Holm fra SF var en del af det flertal, som altså sagde ja tak til færgen.

- Er du ikke bange for, at det går lige som sidste gang, Samsø forsøgte sig med en hurtigfærge, Issehoved. Den var jo i stykker hele tiden.

- Jeg vil godt lige understrege, at det her projekt er helt anderledes solidt funderet. Den nye hurtigfærge skal drives af Samsø Rederi, og der står dygtige, professionelle folk i spidsen, sagde hun.

Meningen er, at færgen skal sejle året rundt - fem gange dagligt om sommeren og to ture dagligt om vinteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce