Annonce
Hedensted

Nu er den god nok: Ny lejer rykker ind i central spøgelsesbygning

I mere end tre år har den gamle Rema 1000 på Bytorvet i Hedensted været til leje. Men ikke længere. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter divergerende planer og flere lige-ved-og-næsten lejere har fysioterapeut Michael Kristiansen netop overtaget den forladte Rema 1000 på Bytorvet i Hedensted. Lokalerne skal bruges til at skabe et stort sundhedshus.
Annonce

Hedensted: Efter i mere end tre år at have indtaget rollen som den, ingen tilsyneladende vil lege med, har den gamle Rema 1000 bygning på Bytorvet i Hedensted nu endegyldigt fået en legekammerat i form af fysioterapeut Michael Kristiansen.

I forvejen har han indrettet førstesalen til Hedensted Fysioterapi og Træning, men nu har han ligeledes skrevet under på en større lejekontrakt med planerne om at skabe et decideret sundhedshus.

Her skal den nuværende træningsdel under Fit og Sund-kæden rykkes ned i den tidligere dagligvarebutik, hvor der i stedet fyldes ud med nye maskiner og holdsale. Den nuværende etage vil efterfølgende fortrinsvis være forbeholdt en lidt ældre målgruppe med behov for eksempelvis genoptræning.

Begge etager, som i alt breder sig over omtrent 1350 kvm, vil indeholde en bred vifte af behandlingsmuligheder med plads til alt fra fysioterapeuter til diætister.

- Hele visionen har altid været at lave et sundhedshus, og med de nye lokaler har vi nu pladsen til at komme hele vejen rundt om den enkelte borgers sundhed. Ikke bare når man har ondt i kroppen, men også inden og efter - og på samme måde, hvis man skal have hjælp til den mentale sundhed, siger Michael Kristiansen.

En eksakt åbningsdato ligger endnu ikke fast, men han håber på at kunne slå dørene op til de nye lokaler til marts.

Det bliver fuldstændig nyt nedenunder, og så regulerer vi ovenpå. Målet er, at vi ikke blot bliver set som nogen, der hjælper, når det gør ondt - men at man tænker det som et sundhedshus, der kan tilbyde det hele.

Michael Kristiansen, Hedensted Fysioterapi og Træning

Annonce

Halvandet år undervejs

Egentlig begyndte de første forhandlinger med bygningens ejer, AP Pension, allerede for ca. halvandet år siden.

Dengang var Michael Kristiansen dog nærmest blot lige flyttet ind i de nuværende lokaler efter i en årrække at have ligget på Haralds Plads. Derfor ville han se tiden an, inden han turde binde an med alt for meget.

Så da en forventet aftale med to potentielle lejere, heraf Cycleworld, tidligere på året faldt til jorden, genoptog han forhandlingerne og endte med at springe til.

- Siden første kontakt er vi og træningsdelen stille og roligt vokset, så volumen nu giver en større sikkerhed. I takt med den øgede aktivitet og indsigt, jeg efterhånden har fået i fitnessverden, har jeg også fået en bedre forståelse for, hvordan de to dele bedre kan fungere og kobles sammen, siger Michael Kristiansen om beslutningen.

Alle medlemmer vil have adgang til begge etager afhængig af sit behov.

Annonce

Åbner sig mod Torvet

Lejemålet får også betydning for bygningens fysiske fremtræden. Godt nok bevares hovedindgangen på bagsiden af bygningen, men alligevel åbnes der op til Torvet med vinduespartier.

På samme vis bliver der også lavet en ny indgang til et lille café eller loungeområde i træningscentret.

Omvendt er kommunens oprindelige planer for området ikke længere relevante. De lød på, at der skulle bruges 2,3 mio. kr. på at grave en del af Torvet 70 cm ned for at skabe bedre adgang ind til bygningen.

- Jeg har ikke samme behov, men vi laver nogle tiltag, så der åbnes op, og bygningen bliver bedre integreret med byen frem for at være en spøgelseslokation. Hvis man helt lavpraktisk må, kunne jeg også forestille mig, vi kunne lave en løsning, hvor man kunne købe en kop kaffe og sætte sig uden for med den. Men hvordan vi bedst skaber det samspil, ligger ikke på plads endnu, siger Michael Kristiansen.

Udgifterne til ombygningen deler han med AP Pension. De ønsker ikke at oplyse, hvor meget der bliver investeret.

Michael Kristensens vision har hele tiden været at skabe et sundhedshus. Nu har han pladsen til at realisere det. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce