Annonce
Odder

Nu er den gal med bybussen igen

Annonce

Læserbrev: Efter den nye køreplan kører bybussen ikke ud i østbyen/Rute 1 efter klokken 14.15. Grund er, at der er oprettet en ny rute 4 omkring vestbyen.

Det er en voldsom forringelse for vi, der bor i østbyen, og er afhængige af bybussen.

Jeg skrev til Odder Kommune (miljø-, teknik- og klimaudvalget), at det kunne vi vikke leve med. De svarer mig tilbage, at vi blot kan gå over til krydset Katrineholmsallé/Rørthvej og tage rute 302.

Det har jeg flere argumenter imod:

Der er cirka 800 meter herfra hvor jeg bor og derover. De fleste, der bor i Højvænget/Pilevænget og bruger bybussen, er dårligt gående, og nogen bruger rollator.

Der er ingen fortov, så man er henvist til at gå langs vejen, der fører ind i Højvænget, og der køres voldsomt stærkt på strækningen.

Så er der stisystemet, hvis man kan finde ud af det, men...der bliver ikke ryddet sne/saltet før op af formiddagen om vinteren.

Hvis man skal køre med de blå busser, skal man være selvhjulpet, og det er man vel ikke, hvis man bruger rollator, og hvordan skal man få rollatoren hevet op i bussen, hvis man endelig selv kommer op af trinnene.

Borgere med barnevogne kan ikke komme med, da man stadig skal være selvhjulpet.

Odder Kommune forholder sig til, at den nye bybusrute 4 er for de pendlere, der bor i vestbyen, men hvad med de pendlere, der bor i østbyen?

Der er faktisk mange skolebørn fra Parkvejens Skole, der tager bybissen om vinteren og bor de inde i midtbyen, duer regionalbusserne ikke.

Jeg kan kun se, at som det ser ud lige nu, så er vi i østbyen voldsomt forfordelt i forhold til vestbyen, hvor den nye rute fire kører en gang i timen frem til klokken 17,

Egentlig forlanger vi ikke vældig meget, blot en enkelt tur omkring klokken 16, så vi har en fair chance for at deltage i arrangementer på Ålykkecentret eller Pakhuset, har en chance for en eftermiddagsaftale med lægen eller vi blot kan komme hjem, hvis vi kommer med bus eller tog udefra.

Det, der er lavet her, er noget makværk, der ikke tilgodeser byens borgere på lige vilkår.

Borgere i Odder kom nu op på barrikaderne, så vi kan få bybussen ligeligt fordelt. Til vinter bliver det ikke sjovt at skulle gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce