Annonce
forside

Nu er de fri af sneen: Efterskoleelever stod på ski ned til busser

Der er er natten til søndag faldet store mængder sne i Alperne. REUTERS/Michael Dalder

Elever og lærere fra BGI Akademiet er vej hjem fra skitur efter i første omgang at have udsat rejsen på grund af sne.

Østrig: Det kraftige snefald i de østrigske alper holder ikke længere elever og lærere fra BGI Akademiet tilbage fra hjemrejsen fra en skitur i Østrig.

De 85 elever og 15 lærere sneede inde på skisportsstedet Hochfügen ved Zillertal-dalen søndag, men er mandag eftermiddag kommet på busser hjem til Danmark og efterskolen i Hornsyld .

Da busserne ikke kom til dem på grund af lukkede veje ved skisportsstedet, måtte de komme til busserne, fortæller leder af BGI Akademiet, Helle Vestergaard.

- De har stået på ski ned i en dal, hvor de kom på busserne. Det var med anvisning og vejledning og uden fare for lavine. Der var ikke risici af nogen art, og nu er de på vej hjem. Det er vi rigtig glade for, siger hun til Folkebladet.

Kunne blive en lang ferie

Havde elever og lærere ikke taget turen på ski ned i dalen, var de måske ikke kommet hjem foreløbigt.

- De risikerede at skulle blive dernede en hel uge, siger Helle Vestergaard.

Hun fortæller, at en del af bagagen er blevet tilbage på skisportsstedet. Det henter efterskolen i forbindelse med to andre planlagte skiferier i Østrig.

Efterskolen har aldrig tidligere været sneet inde på skiferier.

- Det er første gang, vi prøver det. De lærere, der er afsted, har håndteret det rigtig fint. Vi har været trygge ved situationen, siger Helle Vestergaard.

Eleverne rejste til Østrig 1. januar. De skulle være rejst hjem søndag, men ventes nu hjemme tirsdag morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: YouSee fyrer op under vigtig debat om tv-pakker

Det er noget af en hvepserede, tv-udbyderen YouSee har stukket fingrene i de seneste dage. Beslutningen om at smide Discovery-kanaler - Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 - ud af tv-pakkerne fra årsskiftet berører cirka en million danskere, og det er især store sportsbegivenheder, der sætter fut i debatten. - I kan vælge Discovery blandt vælg selv-kanalerne, lyder det fra YouSee, men måske har de gjort regning uden vært: Tv-krigen eskalerede nemlig i aftes, da Discovery gik på banen med annoncer rundt om FC Københavns fodboldkamp i Europa League, hvor der blev opfordret til at vælge Stofa og en række andre aktører i stedet for YouSee - og at der i øvrigt ikke er gang i forhandlinger parterne imellem. Dansk Boldspil Union og Danmarks Idrætsforbund advarer om tab af nationalt tv-arvegods, når vigtige landskampe og dele af OL-dækningen forsvinder for mange. - I har selv solgt jer til privatkanalerne for ussel mammon, lyder modsvaret fra mange, og det argument er fair - med modifikationer. For eksempel er det ikke DBU, der sidder med rettighederne til EM-kvalifikationskampe. De forhandles fra centralt hold i det europæiske fodboldforbund UEFA. Alligevel må idrætsforbundene vedkende sig en del af ansvaret for deres interesseorganisationers valg. Striden åbner en anden spændende diskussion: Har tv-pakker så overhovedet en fremtid? Antenneforeningerne argumenterer med, at de på vegne af tusindvis af medlemmer skaffer kanalerne langt billigere, end hvis vi alle selv satte pakker sammen. Omvendt er jeg en af dem, der har 70+ kanaler i min store tv-pakke, og et konservativt bud er, at jeg aldrig er forbi de 40 af dem. Og er det ikke sådan med sport, at hver gang, man siger til sig selv: Nu har jeg de kanaler, jeg skal bruge, for at se AC Horsens, åbner der en ny...? En krølle på halen er, at de fleste børn og unge i dag er flintrende ligeglade med kanalpakker og flow-tv. De finder alt på YouTube og streaming-tjenester, så måske dør denne diskussion af sig selv om føje år.

Annonce