Annonce
Hedensted

Nu bliver stort ønske opfyldt: Rådhusgrund omdannes til 28 boliger med park og gadekær

De 28 almene boliger bliver bygget som dobbelthuse i både et og to plan. Illustration: Rum Arkitekter
Blandt andet takket være en 'gennemtænkt arkitektur' vandt Østjysk Boligselskab retten til at bygge på Tjørnevej i Uldum. Det kan få vital betydning for byen, lyder det fra styregruppe.
Annonce

Uldum: Når medarbejderne på rådhuset i Uldum i begyndelsen af 2021 rykker ind i en ny administrationsbygning i Tørring, bliver den knap 7000 kvm store grund omdannet til 28 almene boliger i både et og to plan.

Det ligger fast, efter udvalget for politisk koordination og økonomi i Hedensted Kommune netop har valgt vinderen af udbudskonkurrencen i form af Østjysk Boligselskab.

Størrelsen på boligerne vil variere mellem 75 og 115 kvm fordelt på henholdsvis to og fem værelser. Boligerne centrerer sig omkring en park og et gadekær og spiller sammen med en allerede planlagt forskønnelse af byen.

Selvom det formelt set var det politiske udvalg, der udpegede vinderen, støttede de sig blot op af den indstilling, en styregruppe for projektet var kommet med.

- Det springende punkt var, at vi kan se, hvordan forslaget passer godt ind i området ved at skabe en helhed, der løfter hele byen. Brugen er gennemtænkt, og der er arbejdet med arkitekturen, så det ikke bare er nogle store klodser på lige linje med et par stålaltaner. Og så er vi begejstrede for, at der er lagt vægt på en indbydende midte, frem for at smække lidt ekstra boliger ind, siger Jesper Hammer fra styregruppen.

Hele området går fra faldefærdige barakker, der burde være jævnet for mange år siden, til en grøn oase fyldt med liv.

Jesper Hammer

Annonce

En bred målgruppe

Endnu er der ingen indflytningsdato, ligesom den endelige husleje heller ikke er bestemt. Oplægget i vindermaterialet lyder dog, at det ud fra gennemsnitspriser bliver i et niveau omkring 5625 kr. til 8625 kr

Til trods for, at de store linjer er tegnet, arbejdes der fortsat med detailplanlægningen. Det indebærer blandt andet, at de eksakte plantegninger endnu ikke ligger fast.

Fokus er dog at indrette det efter, at boligerne henvender sig til en bred målgruppe bestående af både unge børnefamilier såvel som ældre borgere.

- Altså både dem, der lige skal teste småbyens stilhed af, inden de springer ud i realkredit, og de ældre borgere, der har fået for meget i 1500 kvm have, men ikke føler sig klar til at blive parkeret på anden sal til højre endnu. Vi har presset på i tre år for at få sådan nogle lejligheder, for folk råber og skriger efter muligheden - for der er bare ikke ret mange lejligheder i Uldum, siger Jesper Hammer.

Af samme grund ser han gerne, at området, der har fået arbejdsnavnet Rådhusparken, fungerer som løftestang til at få flere lejligheder i byen, herunder blandt andet i nybyggerkvarteret Lillekongens Ager.

Østjysk Boligselskab har betalt knap fem mio. kr. for grunden. De to øvrige bud fra henholdsvis Lejerbo og Svanen Development modtager til gengæld 30.000 kr. for deres arbejde.

Det skal der bygges

Østjysk Boligselskab vandt udbuddet om at bygge på Rådhusgrunden i Uldum.

Det gjorde de med et bud, der indeholder 28 almene boliger bygget som dobbelthuse på 75-115 kvm med i alt 40 parkeringspladser.

Lejlighederne varierer fra to til fem værelser, ligesom der bygges i både et og to plan. Huslejen forventes at ligge i omegnen af 5625 kr. for de mindste og 8625 kr for de største.

Det nye områder skal forme sig rundt om en park med spiseligt grønt, masser af buske og med planen om at integrere et varierende dyre- og insektliv.

Derudover laves et gadekær med små broer i træ og mulighed for små scener i forbindelse med Uldum Gademusik Festival. Gadekæret fungerer ligeledes som regnvandbassin.

Det hele bindes sammen med den planlagte oplevelsessti, som således vil kunne strække sig fra Søndergade, indover boligområdet og videre ud mod Kirketoften.

Foruden boligerne vil Rådhusgrunden få park og gadekær, som er planlagt til at kunne huse flere små scener under Uldum Gademusik Festival. Illustration: Rum Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce