Annonce
Horsens

Nu bliver Husoddestien bedre, bredere og mere tryg

Efter et længere tilløb sætter Horsens Kommune nu gang i forbedringer af Husoddestien. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune sætter gang i ventet forbedring og forskønnelse på sti mellem sundet og Stensballe. Målet er afslutning i juni.
Annonce

Horsens: Inden sommerferien vil trafikanter på den flittigt benyttede Husoddestien i Horsens have en bedre og mere tryg sti at færdes på.

Det er målet for Horsens Kommune, som i denne uge begynder en ventet forbedring af ruten fra Næsset til Jespersvej.

- Vi er snart færdige med at renovere den gamle jernbanebro, og nu tager vi også hul på opgraderingen af selve stien. Formålet er at forbedre forholdene, så stien bliver bedre og mere tryg at færdes på. Vi arbejder løbende på at forbedre vores stier, og Husoddestien er én af de stier, som mange benytter, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i affald- og trafikafdelingen i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse om projektet.

Annonce

Tester specialudviklet grus

Her fremgår det, at arbejdet kommer til at ske i tre etaper, hvoraf den første er strækningen fra broen til Stensballe Strandvej.

Efterhånden som vejarbejderne rykker frem, vil stiens brugere dels kunne se, at der kommer ny belysning og bænke op.

Samtidig gøres stien bredere; fra de nuværende cirka to meter til 2,5-3,0 meter, så for eksempel cyklister bedre kan passere hinanden, skriver kommunen, som også tester en ny type grus på en mindre del af den naturskønne rute.

Gruset er specialudviklet og kan angiveligt klare vejrudfordringer bedre end andre typer grus, og samtidig er risikoen for ujævnheder mindre.

- I forbindelse med opgraderingen af Husoddestien prøver vi gruset af på en lille del af stien for at se, hvordan det fungerer, forklarer Allan Lyng Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce