Annonce
Horsens

Nu bliver det lettere at få en taxa: 15 nye vogne sendes på gaden i dag

Torsdag 13. august sender Dantaxi 15 nye taxaer på gaden i Horsens. Det øger taxa-kapaciteten i kommunen med 50 pct. Den nye vognmand Nevzat Karatas håber, det bliver til gavn for kunderne. Pressefoto
Dantaxi sender fra torsdag 15 nye taxaer ud på de horsensianske veje. Det øger taxa-kapaciteteren i kommunen med 50 pct.
Annonce

Horsens: Fra torsdag bliver det formentlig markant lettere at få fat i en taxa i Horsens.

Det landsdækkende taxiselskab Dantaxi sender nemlig 15 nye vogne på gaden, og det betyder en forøgelse af taxa-kapaciteten på 50 pct.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dantaxi vil de nye vogne betyde kortere ventetid for kunderne og en bedre dækning af kommunens yderområder.

- Lige nu tror vi, at de 15 taxier kan dække det aktuelle behov, men vi er klar til at supplere med endnu flere, hvis kunderne tager godt imod os, siger den nye vognmand i Horsens, Nevzat Karatas i pressemeddelelsen.

De seneste 10 år har der kun været ét aktivt taxa-selskab i Horsens, Horsens Taxa, og antallet af taxaer på gaden er faldet fra omkring 60 til ca. 30. Det har betydet, at det visse tidspunkter på dagen har været svært at få fat på en taxa.

Annonce

En fordel for Horsens

Den nye vognmand håber, at hans vogne kan være med til at hjælpe kunderne.

- Jeg er af den overbevisning, at konkurrence på taxiområdet kan blive en fordel for en by som Horsens. Ventetiden kommer ned, og dækningen forbedres. Når tiden er til det, og de mange koncerter og andre kulturtilbud vender tilbage, skal vi undgå en situation, hvor taxierne bare kører forbi folk på grund af for få taxier, siger Nevzat Karatas.

Han forklarer, at Dantaxis etablering i Horsens har været undervejs i en periode, men det er blevet forsinket på grund af corona-situationen.

Men nu er taxaerne altså klar - med både håndsprit og plexiglas, så kunder og chauffører kan føle sig trygge, understreger vognmanden.

Annonce

Dækker 63 kommuner

Samtidig med at Dantaxi etablerer sig i Horsens, har selskabet sendt 10 nye vogne på gaden i Randers. Dermed dækker selskabet hele Østjylland.


Jeg er af den overbevisning, at konkurrence på taxiområdet kan blive en fordel for en by som Horsens. Ventetiden kommer ned, og dækningen forbedres. Når tiden er til det, og de mange koncerter og andre kulturtilbud vender tilbage, skal vi undgå en situation, hvor taxierne bare kører forbi folk på grund af for få taxier.

Nevzat Karatas, taxa-vognmand


De nye horsensianske taxaer kobles på Dantaxi's app, som også kan benyttes til at bestille en taxa i 63 andre kommuner i Danmark.

- Med app-bestilling kan man vælge at køre efter taxameter eller til en fastpris, der er kendt på forhånd. Bestiller man til fastpris, er prisen som oftest lavere end taxameterprisen, siger Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg.

De nye vogne sendes officielt på gaden fra torsdag, men chaufførerne har i nogle dage kørt testkørsler med kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce