Annonce
Hedensted

Nu bliver det billigere at komme af med skraldet

Kommunens skiftede skralde-vognmand i maj, og det har givet en årlig besparelse på tre mio. kr. De penge kommer nu ud til borgerne. Arkivfoto

Borgernes samlede skralde-regning nedsættes med tre mio. kr. om året.

Annonce

Hedensted: Borgere i Hedensted Kommune behøver ikke grave helt så dybt i lommerne, når de næste gang skal betale for at komme af med deres husholdningsaffald.

Udvalget for teknik har netop besluttet, at den faste årlige takst skal nedsættes med halvanden hundrede kroner per husstand, hvilket samlet set svarer til tre mio. kr.

- Kommunen skal ikke tjene penge på ordningen, den skal løbe rundt i sig selv. I maj fik vi en ny vognmand og en billigere ordning, og derfor kan vi opkræve mindre, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Tage Zacho Rasmussen (DF) og Lars Poulsen (V) har kæmpet en kamp for at få nedsat betalingen, og de er glade for, det endelig er lykkedes at overbevise resten af teknisk udvalg.

- Det er kun rimeligt, at pengene kommer tilbage til forbrugerne, så det er vi tilfredse med. Glade for den vægtbaserede ordning bliver vi dog aldrig, og vi vil forsat holde skarpt øje med den. Vi har bedt forvaltningen om månedlige evalueringer, siger Lars Poulsen.

Nedskrivningen af regningerne gælder fra næste år, men allerede til sommer vil forbrugerne mærke en forskel.

Der bliver nemlig brugt tre mio. kr. fra kassebeholdningen på at nedbringe den regning. Det betyder, at beholdningen synker fra otte til fem mio. kr.

- Det er et passende beløb, når man ser på de investeringer, vi har i vente, fastslår Lars Poulsen.

Borgerne i Hedensted Kommune skal fremover betale 550 kr. i fast årlig takst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce