Annonce
Horsens

Nu bliver der atter tid til morgenkaffe i cafeen på Ceres og Åpark

Cafeerne på Ceres Centret og Åpark Centret har lang de fleste af sundhedscentrenes cafékunder. Efter sommer får de to steder lov at holde lidt længere åbent. Arkivfoto
Penge fra finansloven gør det muligt at udvide åbningstiderne på hverdage i de åbne caféer på Ceres og Åpark Centret. Det sker for at forebygge ensomhed.
Annonce

Horsens: Når cafeerne på Ceres Centret og Åparkcentret åbner igen, bliver det med en udvidelse af åbningstiderne fra 1. august. I stedet for at åbne klokken 10 på hverdage vil cafeerne åbne klokken 9.

Det har politikerne i udvalget for velfærd og sundhed besluttet.

Og det falder i god jord hos Kirsten Høj, der er formand for centerrådet på Ceres Centret.

- Det er fint, de lukker op for dem, der plejede at mødes klokken 8.30-9, for de hyggede sig godt nok. Det er en god ting. Det, der kan ødelægge det, er, hvis priserne er for høje, siger Kirsten Høj.

Netop kaffepriser er der ikke ændret på - heller ikke hvis man får en kage til. På mange andre retter er der vedtaget prisstigninger 1. august.

Forklaringen på, at politikerne udvider åbningstiderne, efter at de indskrænkede dem voldsomt i marts sidste år, er ønsket om at forebygge ensomhed blandt ældre.

Det er fint, de lukker op for dem, der plejede at mødes klokken 8.30-9, for de hyggede sig godt nok.

Kirsten Høj

Annonce

Et skridt tilbage

- Vi har jo reduceret åbningstiderne i cafeerne og har særligt fra Åparkcentret og Ceres Centret hørt om borgere, der tidligere kom i cafeerne og hyggede sig om formiddagen. Det vil vi gerne give dem mulighed for igen, fortæller Ellen T. Schmidt (S), der er formand for udvalget for sundhed og velfærd.

De nye åbningstider træder i kraft 1. august i cafeerne, som stadig er lukket på grund af corona. Om de når at åbne 1. august, er der ingen udmeldinger om på nuværende tidspunkt.

Trods udvidelsen er der stadig langt til de åbningstider, der gjaldt indtil 1. marts sidste år. Tidligere var cafeerne bemandet 41 timer om ugen både på Ceres Centret og Åpark Centret, som tilsammen har langt størstedelen af cafékunderne. De blev dengang indskrænket til henholdsvis 22,5 og 26,5 åbne timer om ugen.

Men de nye ændringer bliver den ugentlige åbningstid henholdvis 30 og 34 timer.

Annonce

Flere til forebyggende besøg

Udvidelsen af åbningstiderne koster 225.000 kroner. Horsens Kommune har fået 1,45 millioner kroner fra finansloven, som er øremærket til at understøtte arbejdet med opsporing af ensomme ældre og bekæmpelse af ensomhed, tab af livsmod, sorg og selvmord blandt ældre.

Fra samme pulje afsættes 450.000 kroner til at øge kapaciteten for forebyggende hjemmebesøg. I takt med at der bliver flere borgere, som er i målgruppen for de forebyggende hjemmebesøg, er der behov for at få tilført mere tid til opgaven. Derfor afsættes der penge til at udvide medarbejderstaben.

Åbningstider

1. august udvides åbningstiderne på cafeerne på Åpark Centret og Ceres Centret.

Ceres Centret:

Mandag til fredag: 9-14 ( i dag 10-13.30)

Lørdag og søndag 11-13.30 (uændret)

Åpark Centret:

Mandag til torsdag: 9-15 (i dag 10-14.30)

Fredag: 9-14 (i dag 10-13.30)

Lørdag og søndag: 11-13.30 (uændret)

Tdspunkterne angiver, hvornår der kan købes mad og drikkevarer i cafeerne.

Annonce

Vil holde fast i mændene

Det levner 780.000 kroner fra puljen, som ikke sættes i spil med det samme. Forvaltningen foreslår, at pengene reserveres, så de kan bruges til at fortsætte et eksisterende tiltag rettet mod forebyggelse af ensomhed blandt mænd. Det vil sige, det er sat på pause lige nu på grund af corona.

Men mandegrupperne, som havde en enorm efterspørgsel, da de blev sat i gang i et samarbejde mellem kommune, Ældresagen og Horsens Provsti, er finansieret af puljemidler, som ophører næste år. Der skal således findes penge andre steder for at forsætte indsatsen, som, inden coronaen satte ind, tegnede til et blive en kæmpe succes. Erfaringen er, at de mange tilbud, der eksisterer, primært benyttes af kvinder. Med det nye tilbud fik man endelig fat i mændene.

Derfor sættes resten af pengene fra puljen til side indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce