Annonce
Horsens

Nu bliver øjebæer på Strandpromenaden revet ned: Nyt boligprojekt præsenteres snart

Tidens tand har betydet, at de to huse på Strandpromenaden i dag er særdeles forfaldne. Nu skal de rives ned til fordel for et nyt boligbyggeri. Foto: Morten Pape
På Facebook løfter matriklernes ejer, Peja Ejendomme, lidt af sløret for boligplanerne på grunden. Direktøren, Peter Pørtner Voldby, håber, at et lokalplanforslag kan være godkendt efter sommerferien.

Horsens: Nu er den forladte dyrehandel og den lige så forladte villa på matriklerne Strandpromenaden 13 og 15 snart fortid.

De to matrikler er blevet hegnet ind, og mandag i næste uge indleder nedbrydningsfirmaet P. Olesen A/S nedrivningen af dyrehandlen.

Villaen ved siden, Strandpromenaden 15, skal også efter planen rives ned, men her afventer ejeren, Peja Ejendomme, en nedrivningstilladelse fra kommunen.

Annonce

På de to grunde har Peja Ejendomme planer om at bygge nye boliger.

Selskabets direktør, Peter Pørtner Voldby, siger til Folkebladet, at han håber, at der er en godkendt lokalplan efter sommerferien, hvilket vil betyde, at lokalplanforslaget skal præsenteres meget snart.


Jeg synes, at vores projekt passer rigtigt godt ind i området, og vi har hele vejen igennem haft en positiv dialog med kommunen

Peter Pørtner Voldby, direktør, Peja Ejendomme


- Der er stadig mange ubekendte, men jeg håber, at det lykkes. Jeg synes, at vores projekt passer rigtigt godt ind i området, og vi har hele vejen igennem haft en positiv dialog med kommunen, siger han.

Cirka 40 boliger

Før boligprojektet bliver præsenteret, ønsker Peter Pørtner Voldby ikke at gå nærmere ind i det, men på Peja Ejendommes Facebook-side er der allerede teaset lidt for projektet.

Her ligger der en skitse af projektet, der ifølge virksomheden rummer cirka 40 boliger, tegnet af Laban Arkitekter i Silkeborg.

På Peja Ejendommes Facebook-side kan man finde denne skitse af det kommende boligprojekt på Strandpromenaden. Direktør Peter Pørtner Voldby understreger, at der endnu kun er tale om en skitse. Visualisering: Laban Arkitekter

For et par dage siden kunne man på Facebook-siden læse, at planen er, at der skal bygges "en kombination af såkaldte townhouses (byhuse, red.) med lejligheder, blandt andet med tagterrasse - og ungdomsboliger".

Annonce

Tomt siden 2009

Matriklerne på Strandpromenaden har stået tomme i mere end 10 år, efter at et tidligere boligprojekt led skibbrud.

Finanskrisen og modstand fra naboer på Rolighedsvej bag Strandpromenaden satte en stopper for byggeplanerne dengang i 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce