Annonce
Horsens

Nu anlægges byens nye park - kræver over 5000 containerlæs jord

Der skal køres enorme mængder jord ind på lossepladsen i de kommende år. De første lastbiler begyndte at køre ind tirsdag morgen. Foto: Morten Pape

Arbejdet med at anlægge Bakkelunden i Dagnæs er nu i gang. De første to af rigtig mange læs jord, der skal omdanne området til et rekreativt bakkelandskab, blev kørt ind på den gamle losseplads tirsdag.

Annonce

Horsens: Transformationen af den gamle losseplads vest for Bjerrevej - fra indhegnet vildnis til rekreativ bypark - er nu skudt i gang.

Tirsdag formiddag blev de første læs jord kørt ind i det ca. 5,5 hektar store område, Bakkelunden, og mange flere vil følge i de næste to-tre år. I alt skal området tilføres 130.000 kubikmeter jord, der dels skal lægge låg på den forurenede undergrund og dels forme et spændende bakkelandskab til glæde for alle aldersgrupper. Jorden bliver kørt ind på lastbiler, der kan tage mellem 12 og 26 kubikmeter ad gangen.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, klippede den røde snor til området, hvorefter to lastbiler fra HM Entreprenør kørte ind i området med overskudsjord fra det igangværende boligbyggeri på den gamle NRGi-grund på Bjerrevej.

- Vi åbner nu op for et område, der har ligget uberørt og indhegnet siden 1968, og vi får naturen helt ind i byen til glæde for forhåbentlig mange mennesker. Det er en stor dag, som jeg har glædet mig til, og det ved jeg, at entreprenørerne også har, sagde Ole Pilgaard Andersen ved åbningen.

Det er en stor dag, som jeg har glædet mig meget til, og det ved jeg, at entreprenørerne også har.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget
Formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF), klippede snoren og åbnede for lastbiltrafikken tirsdag morgen. Foto: Morten Pape
Annonce

Tilfreds nabo

Projektet er det første af sin slags i Horsens Kommune. Hidtil har entreprenørerne kørt overskudsjord fra anlægsprojekter til andre kommuner. Nu får de en kortere transporttid, og de betaler Horsens Kommune for at komme af med jorden, der så til gengæld kan anlægge en park uden at belaste kommunekassen. Projektet skal hvile i sig selv, fortalte Ole Pilgaard Andersen (DF).

- Vi opfatter i stigende grad jord som en ressource, og vi vil helt sikkert se nye projekter af samme slags, når vi er færdige med Bakkelunden, sagde han.

En af naboerne til Bakkelunden, Jørgen Skovsgaard, der bor på Bjerrevej, var også mødt op til åbningen. Han forventer ikke, at anlægsarbejdet med mange lastbiler i området vil give store gener i lokalområdet.

- De har jo arbejdet i et stykke tid med at rydde træer og anlægge vejen ind til området. Det var irriterende i starten, men man vænner sig hurtigt til det. Jeg ved, at der også har været kritik fra andre naboer, men jeg kan kun være positiv. Lossepladsen har jo i mange år været lidt af en skamplet, og jeg tror, at vi om 10 år vil se, at parken har været med til at løfte hele området, sagde han.

Lastbilerne registreres ved ankomsten til området, så kommunen har styr på, hvilken type og hvor meget jord der bliver kørt ind. De første mange læs jord, der køres ind, er i kategorien "lettere forurenet", mens den øverste halve meter jord i parken skal være "ren jord". Foto: Morten Pape
Detailplanlægningen for området er endnu ikke lavet, men konsulentfirmaet Niras har lavet dette forslag til en opdeling af området. Der er syv temaer, bl.a. ?Leg og læring?, ?Fart og aktivitet?, ?Blomstereng? og ?Dyreriget?. Den brune stribe markerer hovedstien igennem området, der også fungerer som vandvej. I det gule område ses ?Himmelrummet?, der er en 10 meter høj bakke, det højeste punkt i området. Tegning: Niras
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Annonce