Annonce
Østjylland

Nu åbnes der for vaccination af andre sårbare borgere end frontpersonale og plejehjembeboere

Tirsdag er vaccinationscentrene i hele Region Midtjylland klar til at vaccinere sårbare borgere, som er visiteret til vaccination. Foto: Andy Buchanan
Region Midtjyllands syv vaccinationscentre i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro bliver tirsdag den 5. januar taget i brug for de første sårbare, visiterede borgere.
Annonce

Regionen: Nu er man tæt på at have givet alle plejehjemsbeboere i Region Midtjylland en første dosis af covid-19 vaccinationer. Det frigør kapacitet til at tage fat på de første vaccinationer af sårbare, visiterede borgere i Region Midtjyllands syv vaccinationscentre. Det sker i dagene 5.-7. januar.

- Det er fantastisk, at vi allerede nu kan begynde at tilbyde vaccinationer mod covid-19 til de første borgere, som ikke bor på plejehjem eller er frontpersonale i kommunerne eller på hospitalerne. I første omgang er der kun tale om tilbud til en mindre udvalgt gruppe, men jeg glæder mig til, at vi snart kan brede tilbuddet ud til mange flere, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

De mest sårbare først

For at kunne blive vaccineret som en af de første i regionens vaccinationscentre skal man være visiteret til det af sin læge eller kommune. Det er Sundhedsstyrelsen, der fastlægger kriterierne for, hvem kommunerne og lægerne skal visitere og prioritere først.


Det er fantastisk, at vi allerede nu kan begynde at tilbyde vaccinationer mod covid-19 til de første borgere, som ikke bor på plejehjem eller er frontpersonale i kommunerne eller på hospitalerne. I første omgang er der kun tale om tilbud til en mindre udvalgt gruppe, men jeg glæder mig til, at vi snart kan brede tilbuddet ud til mange flere.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med covid-19.

Annonce

Afvent invitation til vaccination

Borgere, der er visiteret til vaccination, modtager invitation til vaccination i e-boks (papirbrev, hvis man er undtaget fra Digital Post.)

Invitationen indeholder information om, hvordan man booker tid til vaccination. Der skal bookes tid på forhånd.

I første omgang bliver der åbnet for booking af cirka 4500 tider til vaccination fordelt over dagene 5. – 7. januar, og de bliver fordelt ligeligt mellem de syv vaccinationscentre i henholdsvis Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere efter den prioritering og rækkefølge, Sundhedsstyrelsen har fastlagt.

Tidspunktet afhænger af, hvor mange vacciner Danmark modtager og hvornår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce