Annonce
Odder

Nu åbner Ungdomshuset - de unge må selv tage slæbet

Ayuup Mume kommer med et par ølkasser mens Hector Husum holder døren og Ayuups bror Ilyas Mume ser på. Foto: Lars Juul
Odder - Efter mange års tilløb og efter at flere lokaler har været i spil som Ungdomshus i Odder, er det endelig blevet en realitet. Det markeres ved en åbningsreception 3. september kl. 14 i egne lokaler.

Lokalerne er i Underværket i Vitapark.

Fysisk ligger lokalerne under Kunstværket, og har været lagerlokaler dengang der stadig var sygehus på stedet.

Det er Odder Kommune, der stiller lokalerne til rådighed, men det er de unge selv i form af Ungdomsrådet, der skal fylde rammerne. Både fysisk og indholdsmæssigt,

- Kommunen og Vitapark har sørget for at gulv og lofter er i orden. Vi har selv malet væggene og nu skal vi gerne finde nogle møbler, så vi har noget at opholde os i, når vi skal være her, siger Ilyas Mume, der sammen med Hector Husum udgør formandsskabet i Ungdomsrådet. Og formandsskabet er også den drivende kraft, når det gælder om at få lavet arbejdet med at bringe lokalerne i stand, hvor det er hyggeligt at være her, når man er ung.

- Vi har ikke rigtig nogle penge til at gå ud og købe inventar for. Vi håber, at der er nogle, der læser dette, som har nogle cafestole og -borde og sofaer som vi kan få, siger Hector Husum.
Ayuup Mume (t.v.) kom med et par ølkasser som er noget af det første inventar til Ungdomshuset. Ilyas Mume, der er Ayuups bror ser på mens Hector Husum holder en af kasserne. Foto: Lars Juul
Halvanden uge før åbningen er to gamle ølkasser og et skab det samlede inventar.

- Det skal nok gå med at få de fysiske rammer gjort klar. Det er mere vigtigt, at vi får etableret rammerne for at unge mennesker kan mødes på egne betingelser, siger Hector Husum.
De nye kasser er taget i brug til at sidde på. Fra venstre Ayuup, Ilyas Mume og Hector Husum. Foto: Lars Juul

De unge bestemmer

Sammen med sin medformand peger de på, at det i høj grad er de unge selv, der skal være med til at bestemme, hvad der skal foregå i Ungdomshuset.

- Vi har allerede planlagt at der er cafe-arrangement tirsdage og torsdage fra kl. 15 til kl. 18, hvor man kan være sammen og hygge sig. Man kan spille spil eller noget musik eller bare snakke, hvis det er det, som er behovet, siger Ilyas Mume.

- Så må det udvikle sig, alt efter hvad der er behov for, siger Hector Husum.

Han fortæller at Ungdomsrådet har været på studietur og bl.a. har ladet sig inspirere af Ungdomshuset i Grenaa, som man har indledt et samarbejde med om at udveksle ideer og erfaring.

- Vi har netop haft et lille kursus, hvor vi i Ungdomsrådet skulle lære at drive et Ungdomshus, fortæller Ilyas Mume.
Ilyas Mume med en af de lamper som El-butikken har foræret til Ungdomshuset. Foto: Lars Juul

Stor støtte fra Ungdomsskolen

Ungdomsskoleleder Steen Nielsen har i følge de to formænd været meget behjælpelig med at komme i gang med Ungdomshuset.

- Vi har hentet meget hjælp og rådgivning fra Steen Nielsen, forklarer Hector Husum.

Han ser frem til, at Ungdomshuset nu endelig bliver en realitet.

- Det har været længe undervejs, og der har været nogle forslag fremme til placering af huset. I første omgang pegede kommunen på Stjernehuset på Thorvald Køhlsvej, derefter på kapellet her i Vitapark, men det endte altså med at være her i Underværket, som tidligere Odder Gymnasium rådede over til deres innovationsklasse, forklarer Hektor Husum.

Da politikerne i børne, unge-, og kulturudvalget havde peget på Underværket blev der lavet en nabohøring. Her kom både positive og negative tilbagemeldinger. I de sidste blev der peget på, at det kunne blive et feststed, hvor der ingen kontrol er.

Det er ikke festlokaler

- Nej, det er et sted, hvor unge i alderen fra 13-14 år til 17-18 år kan være sammen om fælles interesser. Det er ikke meningen, at det skal være et sted, hvor der festes og spilles høj musik langt ud på aftenen, siger Ilyas Mume.

Odder Kommune og Vitapark stiller lokalerne til rådighed, men derudover er der ikke afsat kommunale penge til driften af ungdomshuset.

- Heldigvis har vi fået lidt sponsorstøtte fra Stark, der har givet os nogle spande maling til rummet, og El-butikken har foræret os nogle lamper, fortæller Ilyas Mume.

Ungdomsrådet håber, at der kommer rigtig mange til åbningsreceptionen lørdag 3. september kl. 14.

Formanden for børne, unge-, og kulturudvalget, Anne Bonefeld (V) kommer og holder en åbningstale.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubeboet gård i Stouby hårdt ramt af brand

Annonce