Annonce
Erhverv

Nu åbner Hotel Opus igen: Vi tror på en god sommer

Hotel Opus åbner igen, men så længe hotellet ikke er på fuldt blus, skal der spares på lønkronerne, og derfor er det med et minimum af personale. Det betyder ligesom før nedlukningen, at både hoteldirektøren og andre ledere tager sig af alle opgaver lige fra rengøring til vagter i reception og bar. Arkivfoto: Morten Pape
I næsten syv uger har der været lukket og slukket, men nu åbner Hotel Opus igen. Mindre konferencer, fester og flere overnatninger er booket, også sommer-overnatninger, fortæller hotel-direktøren.
Annonce

Horsens: Forventningens glæde er stor på Hotel Opus, hvor en gruppe af ansatte fredag var samlet for at få de sidste ting på plads inden mandagens genåbning.

- Vi glæder os helt vildt, siger hoteldirektør Søren Søltoft Holmboe.

Allerede i begyndelsen af marts ramte corona-frygten og politikernes første restriktioner hotellet hårdt. Det væltede ind med aflysninger af både konferencer, fester og overnatninger. Midt i marts talte avisen med hoteldirektøren, som sammen med en lille gruppe ledere bemandede hotellet på alle poster og sørgede for de forholdsvis få overnattende gæster. Da påsken kom, så hotel-ledelsen ikke anden udvej end at lukke og slukke og vente på bedre tider.

- Nu åbner vi, men lidt efter samme koncept, som inden vi lukkede ned. Vi kører på så lavt blus som muligt og håber, at vi hurtigt ser en stigning, så vi snart kan mande mere op, siger Søren Søltoft Holmboe.

- Dengang var der langt mere afbud, end der var tilgang. Det er nu vendt helt på hovedet. Tilgangen ser flot ud, og jeg tror på en god sommer trods udfordringerne, siger han.

Vi ved selvfølgelig, hvordan vi skal passe på vores hotelgæster, og det har vi styr på. Men fordi retningslinjerne er uklare, er vi også usikre på, hvad vi må og ikke må, og af forsigtighedsprincip har vi nok strammet lidt mere, end vi egentlig behøver.

Søren Søltoft Holmboe, hoteldirektør

Annonce

Forventede grænseåbning

Blandt udfordringerne er især lukkede grænser og forsamlingsforbud, og Søren Søltoft Holmboe havde gerne set disse restriktioner lempet nu.

- Jeg havde også forventet det - i og med der ikke er sundhedsfaglig bevæggrund for at holde grænserne lukkede, siger han.

- Jeg forstår godt, at alt ikke kan komme i gang på en gang, og jeg skal ikke selv kloge mig på smittetryk og den slags, men jeg har i hvert fald et ønske om, at det er smittefaren, der ligger til grund for en grænselukning frem for politik. Det, synes vi, vil være mest fair, siger hoteldirektøren.

- Der er ingen grund til at presse erhvervslivet og turismen hårdere end højst nødvendigt, fastslår han.

Hotel Opus har sædvanligvis mange norske og svenske gæster om sommeren.

- Mange af dem blot til en overnatning eller to, fordi Horsens ligger fantastisk for et stop, hvis de derefter skal videre sydpå. Den slags gæster får vi ikke i år, siger Søren Søltoft Holmboe.

Annonce

Tror på unikt feriemønster i år

Til gengæld tror han på flere danske gæster denne sommer, og mange overnatninger er allerede booket, fortæller han.

- Jeg tror ikke, at danskerne booker 14 dage på Hotel Opus som erstatning for en rejse sydpå. Men jeg tror, de kommer til at hoppe rundt i landet, så vi får et par overnatninger fra nogle, og omvendt et par overnatninger fra nogle andre, som kommer fra et andet hotel.

For at imødekomme feriegæsterne har Hotel Opus indrettet ny bar i restauranten og anskaffet sig både piano og alverdens sommerspil, så gæsterne også kan hygge sig udenfor.

Annonce

I hænderne på politikerne

Overnatninger udgør normalt 30 procent af Opus' forretning, mens fester og konferencer er 70 procent, og den sidste del ser mindre lovende ud.

- Allerede på onsdag har vi tre gange 10 personer til konference, og det er så dejligt, men vi plejer jo at have hundredvis, fortæller Søren Søltoft Holmboe.

Opus kan godt imødekomme større forsamlinger med alternative opstillinger og maksimalt 10 ved et bord.

- Men det er svært at garantere, at gæsterne ikke danser med hinanden bagefter, og mange vil sikkert hellere udsætte en fest end have en alternativ fest fuld af restriktioner, siger han.

Hotellet er i hænderne på politikerne, føler hoteldirektøren, og han sætter sin lid til, at der snart lempes på forsamlingsforbudet og restriktionerne. Samtidig kunne han godt ønske sig, at myndighedernes retningslinjer var mindre komplekse og mere klare.

- Vi ved selvfølgelig, hvordan vi skal passe på vores hotelgæster, og det har vi styr på. Men fordi retningslinjerne er uklare, er vi også usikre på, hvad vi må og ikke må, og af forsigtighedsprincip har vi nok strammet lidt mere, end vi egentlig behøver, siger hoteldirektøren.

Annonce

Hver for sig længe nok

Gæster, der tjekker ind på Hotel Opus, kommer ikke til at se store skilte med corona-påbud og forbud.

- Vi underkender selvfølgelig ikke, at der skal bruges håndsprit og så videre. Men vi har styr på vores del, og vi har også tillid til vores gæster, så frem for store advarselsskilte arbejder vi i stedet med små nudging-elementer, der skal minde gæsterne om de forskellige tiltag. Vi ønsker ikke at være et skræk-tempel, men et sted, hvor folk kan slappe af, forklarer Søren Søltoft Holmboe.

På trods af hjælpe-pakker vurderer Opus-direktøren, at corona-krisen den seneste tid har kostet hotellet cirka 40.000 kroner om dagen, og det bliver hårdt at indhente det forsømte, siger han.

- Men vi haft møde fredag, set hinanden i øjnene og nikket, at nu er vi klar. Vi glæder os alle så meget til at være værter igen fra på mandag. Vi har jo det her job, fordi vi elsker at være værter, siger hoteldirektøren, der personligt vil stå og sige hej til alle gæster, der tjekker ind på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce