Annonce
Horsens

Normeringer og klimaplan: Skattestigning i Horsens skal nytte

Læserbrev: Borgmesteren vil hæve skatten med 0,2 procentpoint som følge af, at Horsens har mistet 30 millioner kroner i udligningsreformen, og det hul skal lukkes plus lidt ekstra, så der er mere robusthed i økonomien.

Lad nu være med at bruge skattestigninger til at lukke huller.

Robusthed i økonomien er noget, som vi absolut skal have i Horsens, men de 59 millioner virker ikke som om, at de vil give mere robusthed. 59 millioner er kun 0,1 procent af den samlede økonomi i kommunen. Får man så 0,1 procent mere robusthed? Det virker ikke rigtig af noget, der reelt er noget - udover at dække et hul efter udligningsreformen.

Annonce


Vi er langt fra det anbefalede niveau for normeringer, og vi har slet ikke nogen grøn klimaplan i Horsens.

Niels Voetmann Jepsen


Jeg er enig med dem, som siger, at der må være mere "spild" at kigge på i kommunens økonomi. Forbruget for et par måneders siden af fire millioner kroner til at en asfaltparkeringsplads, som skal brydes ned om to år alligevel, virker som spild.

Omvendt mener jeg, at der skal bruges flere penge til bl.a. minimumsnormeringer og grøn omstilling. Punkter hvor vi har været svage i Horsens. Vi er langt fra det anbefalede niveau for normeringer, og vi har slet ikke nogen grøn klimaplan i Horsens. Begge ting med enorm betydning for fremtiden.

Så hvad med at både få kigget på spildet i kommunen og hæve skatten samtidig? Så har vi en god pulje penge, som kan nytte, hvor det er vigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce