Annonce
Rejser

Norge: Toiletter ved vejen er så flotte, at de er værd at besøge - også når man ikke trænger

Toiletbygningen ved Ureddplassen. I Norge er der mindst en halv snes andre, som er en omvej værd - trængende eller ej. Foto: Steinar Skaar/Statens Vegvesen

Offentlige toiletter langs lande- og motorveje er som regel ikke noget, bilister ser frem til at besøge, men flere steder i Norge kan det anbefales at opsøge dem - også selv om man ikke er trængende. Ja, toiletterne vækker så stor opmærksomhed, at de efterhånden har været omtalt i mange udenlandske medier.

Toiletterne, som ligger ved Norges 18 nationale turistveje, er designet således, at de indgår i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur.

Bedste eksempel er måske Ureddplassen ved Helgelandskysten, som størstedelen af de udenlandske aviser ifølge Visit Norway har kaldt "verdens smukkeste toilet".

Ureddplassen er også et mindesmærke for den norske ubåd Uredd, som stødte på en tysk mine i Fugløyfjorden og sank på en mission ved den norske kyst i 1943.

Haugen/Zohar Architects har tegnet toiletbygningen og de minimalistiske bænke ved siden af. Herfra kan man i klart vejr se til Lofoten. /thor

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Michael Carbel får prof-debut i Malaysia

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce