Annonce
Horsens

Nordjyder fik tæv da de forsvarede kvinde i Horsens

Videoovervågning og vidneafhøringer gør, at politiet er optimistisk med hensyn til at finde voldsmanden. Arkivfoto: Palle Herløv

Horsens: To mænd fra Nordjylland blev angrebet, da de natten til fredag forsøgte at forsvare en kvinde under et besøg på Café Melson i Allégade i Horsens.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at kvinden angiveligt var oppe at skændes med en mandlig gæst. De to nordjyder blandede sig i skænderiet - tilsyneladende for at forsvare kvinden - og det hidsede manden så voldsomt op, at han både slog og spyttede på dem.

Den ene mand, en 53-årig fra Mors, blev ramt med flad hånd på halsen, mens den anden, en 55-årig fra Sindal, fik en knytnæve i ansigtet.

Gerningsmanden tog derefter flugten, og ifølge politikommissær Mich Klausen skete det i en hatchback, måske en Mazda 3 eller en Audi.

Politikommissæren har ikke flere detaljer om overfaldet, der skete omkring kl. 1.30, men han siger, at politiet er fortrøstningsfuldt med hensyn til at finde voldsmanden.

Videoovervågningsbilleder og vidneafhøringer har givet gode spor, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Annonce