Annonce
Erhverv

Nordic Rentals sender 58 ud af 73 ansatte hjem: Hjælpepakke køber os tid

Nordic Rentals har 73 ansatte i Danmark fordelt på hovedkontoret i Løsning og to kontorer i København. Pressefoto
Lys- og lydleverandøren Nordic Rentals i Løsning gik fra fulde ordrebøger til nul i løbet af meget få dage. Mandag sender virksomheden 58 ud af 73 danske ansatte hjem, som følge af, at regeringen er kommet med en hjælpepakke.
Annonce

Løsning: Nordic Rentals er en af de virksomheder, der får glæde af regeringens hjælpepakke til erhvervslivet.

Mandag sender virksomheden 58 ud af 73 danske ansatte hjem på en ordning, der betyder, at de stadigvæk er ansat, men at det er staten, der betaler 75-90 procent af deres løn i henhold det oplæg, der blev præsenteret i går. Resten skal virksomhederne betale.

Årsagen er, at Nordic Rentals, der nok er mest kendt for at levere masser af lys og lyd til sommerens mange musikfestivaler, gik fra fulde ordrebøger til ingenting på få dage.

- Aflysningerne var begyndt, før statsministeren kom med sin udmelding onsdag aften, men efter det accelererede det voldsomt, og i løbet af ganske få dage fik vi aflyst alle projekter i marts og april, siger direktør Torben Pedersen.

- Allerede i begyndelsen af februar aflyste et forsikringsselskab med base i Hong Kong en stor international event i Bella Centeret. Der begyndte vi at blive opmærksomme, men vi havde ikke forudset den kraft, det kom med. Det hele væltede i løbet af 24 timer, siger Torben Pedersen.

Det er en katastrofe at sidde og se på. Det rammer ikke blot os, men hele branchen lige fra busselskabet til fadølsleverandører.

Torben Pedersen, Nordic Rentals

Annonce

Ansatte ned i løn og tid

Han er derfor glad for, at regeringen nu har givet virksomhederne en hjælpende hånd.

Før den kom, havde Nordic Rentals forhandlet med de danske medarbejdere om, at de gik 20 pct. ned i tid og løn i april og maj. Men nu kan virksomheden sende dem helt hjem, samtidigt med, at de stadig er ansat.

- Vi ønsker at bevare de ansatte, for det er min holdning, at medarbejderne er vores hjerte, og dem vil i gøre alt for at beskytte. Hjælpepakken fjerner en del af presset på vores likviditet, og det er en fantastisk håndsrækning, siger Torben Pedersen.

Situationen for Nordic Rentals 70 norske ansatte er den samme. Norge har et orlovssystem, hvor virksomheder i særlige situationer med kort varsel kan sende medarbejdere hjem. Efter de første to dage, tager staten så over og betaler medarbejderne 62 pct. af deres løn.

Annonce

Stadig bekymret

Torben Pedersen er dog stadigvæk bekymret for fremtiden, for virksomhedens overlevelse afhænger i høj grad af, hvor hurtigt, der kommer gang i hjulene igen. Så længe ingen flyver, bliver der ikke holdt konferencer og messer, som er det Nordic Rentals lever af i vinterhalvåret, og spørgsmålet er, om coronakrisen varer så længe, at det kommer til at gå ud over sommerens mange festivaler.

- Hjælpepakken køber os noget tid, men hvordan situationen bliver for os på sigt, ved vi simpelthen ikke. Virkeligheden overgår det tempo, vi arbejder i, så vi opererer fra dag til dag, siger Torben Pedersen.

Nordic Rentals

Har afdelinger i Løsning, hvor hovedkontoret ligger, Glostrup og København, samt tre kontorer i Norge.

Der er 73 ansatte i Danmark og 70 i Norge.

Leverer lys og lyd til koncerter, festivaller, messer og konferencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Horsens For abonnenter

Tre årsager til at vælge Horsens: Derfor bygger DSV Europas største logistikcenter i Lund

Annonce