Annonce
Odder

Først fik han skulderklap i BR - nu vil kunderne i købmandsbutikken også være med

Lis Stærk overrakte chokoladen til uddeler Casper Rasmussen, men understregede med et smil gemt bag mundbindet, at han skal dele med de mange frivillige i Hundslund Købmandgård. Foto: Morten Pape
Trofast kunde mener, at uddeleren og de mange frivillige i Hundslund Købmandsgård fortjener dagens chokolade.

Hundslund: Det var ikke første gang, at Casper Rasmussen, uddeler i Hundslund Købmandsgård, i denne uge tog imod en æske chokolade og et hæfte med årets Julius-tegninger. Det samme skete for ham i 2018.


Casper er en fantastisk uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap.

Lis Stærk, kunde i Hundslund Købmandsgård


Annonce

Hvor han dengang fik anerkendelse for sin måde at være salgsassistent i BR Legetøj i Søndergade i Horsens, får han den i år, fordi en trofast kunde i Hundslund mener, at han med sit lyse sind er med til at holde liv i den andelsdrevne butik.

Et gruppe-klap

I år må Casper Rasmussen, der er den eneste lønnede medarbejder i butikken, dog dele chokoladen med de 25-30 frivillige, som på hver deres måde bidrager til, at Hundslund på niende år har en velfungerende dagligvarebutik midt landsbyen.

God formiddag fru Frederiksen. Kurt Olesen har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. En af hans faste opgaver er at stå ved kassen. Her er han ved at ekspedere en af stamkunderne Ingelise Frederiksen. Foto: Morten Pape

- Casper er en fantastik uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap, sagde Lis Stærk, da chokoladen på hendes foranledning blev overrakt til Casper Rasmussen og de frivillige, som nu engang var på vagt.

En af dem var 73-årige Kurt Olesen, der har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. Som de fleste andre frivillige har han faste opgaver som at stå ved kassen og sætte varer på plads, når de store lastbiler kører ind i gården. Andre kører varer ud til byens ældre, udleverer pakkepost eller løser nogle andre opgaver.

- Jeg bor selv i Hundslund og har det så fint med at lægge 12-15 timer her om ugen. Vi hygger os jo helt vildt, fortæller den tidligere smed, som kender næsten hver eneste kunde.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap".

Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Annonce

Fra under- til overskud

Det samme gør Casper Rasmussen efterhånden. Da han tiltrådte i marts 2019, ventede der store opgaver med at få lavet nyt gulv i en del af butikken. Det kostede selvfølgelig, og derfor endte 2019 med underskud - nøjagtig som alle de foregående år.

- I år kan det med lidt held ende med, at vi ender på nul. Det er vi meget stolte af, siger købmanden, der hele tiden arbejder på at tiltrække flere kunder. Nogle nye kom til, da coronakrisen startede i marts, og mange måtte arbejde hjemme. Dem vil vi forsøge at fastholde ved at lave en app, hvor folk kan bestille varer, få dem pakket og så hente dem på vej hjem, siger Casper Rasmussen.

Annonce
Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Erhverv

Lige nu er der syv ledige lejemål på hovedstrøget - sådan skal tomme lejemål blive til attraktive butikker

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Annonce