Annonce
Odder

Først fik han skulderklap i BR - nu vil kunderne i købmandsbutikken også være med

Lis Stærk overrakte chokoladen til uddeler Casper Rasmussen, men understregede med et smil gemt bag mundbindet, at han skal dele med de mange frivillige i Hundslund Købmandgård. Foto: Morten Pape
Trofast kunde mener, at uddeleren og de mange frivillige i Hundslund Købmandsgård fortjener dagens chokolade.

Hundslund: Det var ikke første gang, at Casper Rasmussen, uddeler i Hundslund Købmandsgård, i denne uge tog imod en æske chokolade og et hæfte med årets Julius-tegninger. Det samme skete for ham i 2018.


Casper er en fantastisk uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap.

Lis Stærk, kunde i Hundslund Købmandsgård


Annonce

Hvor han dengang fik anerkendelse for sin måde at være salgsassistent i BR Legetøj i Søndergade i Horsens, får han den i år, fordi en trofast kunde i Hundslund mener, at han med sit lyse sind er med til at holde liv i den andelsdrevne butik.

Et gruppe-klap

I år må Casper Rasmussen, der er den eneste lønnede medarbejder i butikken, dog dele chokoladen med de 25-30 frivillige, som på hver deres måde bidrager til, at Hundslund på niende år har en velfungerende dagligvarebutik midt landsbyen.

God formiddag fru Frederiksen. Kurt Olesen har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. En af hans faste opgaver er at stå ved kassen. Her er han ved at ekspedere en af stamkunderne Ingelise Frederiksen. Foto: Morten Pape

- Casper er en fantastik uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap, sagde Lis Stærk, da chokoladen på hendes foranledning blev overrakt til Casper Rasmussen og de frivillige, som nu engang var på vagt.

En af dem var 73-årige Kurt Olesen, der har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. Som de fleste andre frivillige har han faste opgaver som at stå ved kassen og sætte varer på plads, når de store lastbiler kører ind i gården. Andre kører varer ud til byens ældre, udleverer pakkepost eller løser nogle andre opgaver.

- Jeg bor selv i Hundslund og har det så fint med at lægge 12-15 timer her om ugen. Vi hygger os jo helt vildt, fortæller den tidligere smed, som kender næsten hver eneste kunde.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap".

Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Annonce

Fra under- til overskud

Det samme gør Casper Rasmussen efterhånden. Da han tiltrådte i marts 2019, ventede der store opgaver med at få lavet nyt gulv i en del af butikken. Det kostede selvfølgelig, og derfor endte 2019 med underskud - nøjagtig som alle de foregående år.

- I år kan det med lidt held ende med, at vi ender på nul. Det er vi meget stolte af, siger købmanden, der hele tiden arbejder på at tiltrække flere kunder. Nogle nye kom til, da coronakrisen startede i marts, og mange måtte arbejde hjemme. Dem vil vi forsøge at fastholde ved at lave en app, hvor folk kan bestille varer, få dem pakket og så hente dem på vej hjem, siger Casper Rasmussen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Annonce