Annonce
Odder

Først fik han skulderklap i BR - nu vil kunderne i købmandsbutikken også være med

Lis Stærk overrakte chokoladen til uddeler Casper Rasmussen, men understregede med et smil gemt bag mundbindet, at han skal dele med de mange frivillige i Hundslund Købmandgård. Foto: Morten Pape
Trofast kunde mener, at uddeleren og de mange frivillige i Hundslund Købmandsgård fortjener dagens chokolade.

Hundslund: Det var ikke første gang, at Casper Rasmussen, uddeler i Hundslund Købmandsgård, i denne uge tog imod en æske chokolade og et hæfte med årets Julius-tegninger. Det samme skete for ham i 2018.


Casper er en fantastisk uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap.

Lis Stærk, kunde i Hundslund Købmandsgård


Annonce

Hvor han dengang fik anerkendelse for sin måde at være salgsassistent i BR Legetøj i Søndergade i Horsens, får han den i år, fordi en trofast kunde i Hundslund mener, at han med sit lyse sind er med til at holde liv i den andelsdrevne butik.

Et gruppe-klap

I år må Casper Rasmussen, der er den eneste lønnede medarbejder i butikken, dog dele chokoladen med de 25-30 frivillige, som på hver deres måde bidrager til, at Hundslund på niende år har en velfungerende dagligvarebutik midt landsbyen.

God formiddag fru Frederiksen. Kurt Olesen har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. En af hans faste opgaver er at stå ved kassen. Her er han ved at ekspedere en af stamkunderne Ingelise Frederiksen. Foto: Morten Pape

- Casper er en fantastik uddeler, men uden staben af frivillige ville det ikke kunne fungere. Derfor fortjener alle i butikken et skulderklap, sagde Lis Stærk, da chokoladen på hendes foranledning blev overrakt til Casper Rasmussen og de frivillige, som nu engang var på vagt.

En af dem var 73-årige Kurt Olesen, der har været frivillig i Hundslund Købmandsgård i seks-syv år. Som de fleste andre frivillige har han faste opgaver som at stå ved kassen og sætte varer på plads, når de store lastbiler kører ind i gården. Andre kører varer ud til byens ældre, udleverer pakkepost eller løser nogle andre opgaver.

- Jeg bor selv i Hundslund og har det så fint med at lægge 12-15 timer her om ugen. Vi hygger os jo helt vildt, fortæller den tidligere smed, som kender næsten hver eneste kunde.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap".

Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Annonce

Fra under- til overskud

Det samme gør Casper Rasmussen efterhånden. Da han tiltrådte i marts 2019, ventede der store opgaver med at få lavet nyt gulv i en del af butikken. Det kostede selvfølgelig, og derfor endte 2019 med underskud - nøjagtig som alle de foregående år.

- I år kan det med lidt held ende med, at vi ender på nul. Det er vi meget stolte af, siger købmanden, der hele tiden arbejder på at tiltrække flere kunder. Nogle nye kom til, da coronakrisen startede i marts, og mange måtte arbejde hjemme. Dem vil vi forsøge at fastholde ved at lave en app, hvor folk kan bestille varer, få dem pakket og så hente dem på vej hjem, siger Casper Rasmussen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Missede betalingen for hundredvis af ordrer: At det lige skulle ske op til black friday, er bare surt

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Horsens Kommune køber historiske bygninger for millionbeløb: - Hvis det er muligt, skal der etableres et indendørs skatecenter

Horsens For abonnenter

Betalingsparkering har fået pendler til at droppe Horsens Station: - Det giver ikke mening, når man skal være væk i flere dage

Horsens

Chikane på motorvejen: Lyserød VW Lupo lavede hårde opbremsninger og kastede med tomme flasker

Horsens For abonnenter

Sag om Langelinievold er udsat til næste år: Vigtigt vidne kunne ikke afgive forklaring

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Horsens

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Ikast-Brande

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Sommerspil fejrer 50-års jubilæum næste år: Søger skuespillere, sangere og dansere i alle aldre - også "gamle"

Horsens For abonnenter

Godt gang i salget af boliger til under to millioner: Se denne uges 16 bolighandler

Horsens

Politiet efterlyser mand med demens: Forsvundet fra undersøgelse på Horsens Sygehus

Annonce