Annonce
Ikast-Brande

Nogle idrætsforeninger går så småt i gang igen, og

Mountainbiklerne er nogle af de motionister, der er kommet i gang. Arkivfoto: Christen Seerup
Blandt andet begynder tennis og udendørs fitness, og golf har været i gang et stykke tid.
Annonce

Ikast/Brande: Håndboldsæsonen sluttede brat, gymnasterne måtte undvære deres afsluttende opvisninger, og breddefodbolden er slet ikke kommer i gang endnu. Men der er grøde i en række andre idrætsgrene, også lokalt.

Sidste mandag kom den første lille åbning i forhold til foreningsidrætten, da DGI og DIF med myndighedernes velsignelse gav tilladelse til, at udendørs aktiviteter uden kropskontakt kunne genoptages, når de generelle krav og anbefalinger overholdes.

Avisen tog kontakt til de lokale foreninger for at høre, hvordan de håndterer situationen, og mens mange fortsat ligger i tvunget dvale, har en god håndfuld så småt genoptaget nogle af aktiviteterne.

Brande Tennisklub har netop klargjort banerne og har åbnet op for tilmeldinger.

- Vi vil rigtig gerne være med til at begrænse smitten af corona og følger selvfølgelig DTF’s (Dansk Tennisforbund, red.) retningslinjer. Reglerne vil være at se på klubbens arealer, men vi kan fortælle, at klubhuset vil være lukket, og vi anbefaler, at spil bør foregå med faste spillepartnere, oplyser tennisklubbens kasserer, Dan Bach Olesen, der ikke i første omgang behøver at iføre sig kasketten som ungdomstræner:

- Desværre udbydes der ikke juniorundervisning lige nu, men vi satser på, at det kan lade sig gøre i indeværende sæson.

Brande Fitness forventer at starte udendørshold indenfor funktionel træning og zumba i denne uge.

Der vil ikke blive anvendt redskaber/udstyr på holdene, og derfor indgår outdoor fitnessområdet i første omgang ikke, oplyser foreningens formand, Morten Mathiasen.

Holdene vil blive afviklet med maksimalt 10 deltagere inklusive instruktøren og under hensyn til retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.

Annonce

Racerne må vente

Brande Motion åbner også så småt op for både løbere og cykelryttere under iagttagelse af sundhedsmyndighedernes retningslinjer, mens landevejsracerne må vente lidt endnu med at køre i samlet flok. De starter tidligst op den 10. maj og må indtil da fortsætte med at selvtræne.

Løberne lagde ud mandag, og MTB-afdelingen starter igen onsdag.

- Skulle det vise sig, at der er mere end 10 til det enkelte hold, så vil det blive delt op, så vi ikke er så mange, oplyser formand Ulla Thomsen.

Børne-MTB-holdet starter tirsdag, og også her vil deltagerne blive delt op i mindre grupper.

- Brande Motion holder jo aldrig lukket; mountainbikesporet på Brandlund Hede er åbent og naturen omkring os er jo vores træningsområde. Men nu åbner vi delvis op. Så ser vi hvordan det kommer til at gå, lyder meldingen fra Ulla Thomsen til medlemmerne.

Annonce

Golf med visse begrænsninger

På golfbanen har det været muligt at komme ud at spille siden 1. april. Sekretær Lis Krog Kristensen oplyser, at Brande Golfklub følger de anbefalinger, der kommer fra Dansk Golfunion (DGU). Den 1. april blev der åbnet for, at man måtte spille to sammen med 10 minutters interval, og 17. april blev der åbnet op for, at man måtte spille fire spillere sammen med 10 minutters interval.

- Generelt har DGU anbefalet, at man kun spiller med personer, man bor sammen med eller er vant til at spille sammen med, oplyser Lis Krog Kristensen.

Træningsanlægget, som har været lukket indtil 18. april, må også benyttes igen, men der skal leves op til retningslinjerne om antallet af spillere på de enkelte øvelsesområder. Desuden har DGU åbnet for, at man må spille klubturneringer ud fra nogle fastlagte rammer, og disse skal golfklubbens bestyrelse have tilrettet til Brande-forhold i den nærmeste fremtid.

Coronasituationen har medført at klubhus, toiletfaciliteter, skraldespande m.v. er lukket. Det vides ikke endnu, hvornår der åbnes op for brugen af alle klubbens faciliteter, oplyser golfklubbens sekretær.

Brande Sportsrideklub har gennem hele forløbet haft åbent for privatryttere med egen hest/pony, som har kunnet passe deres hest og træne enkeltvis udendørs, mens al elevridning, holdundervisning og ridefysioterapi har været – og fortsat er – aflyst.

Hos Urban Street Zone har man været nødt til at lukke begge skaterhaller, men det har været muligt at køre på udendørsramperne i grupper på under 10 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce