Annonce
Horsens

- Nogle gange har man bare lyst til at sige Heil Hitler

Yunus Coban sagde i første omgang, at den kontroversielle opdatering var ?humoristisk ment?, men efter at have snakket med borgmester Peter Sørensen (S), sagde han, at han er ked af og fortryder, at han lavede opdateringen. Arkivfoto
Horsens - "Fucking israelske soldater fejrer nedskydning af en 18-årig dreng, se hele videoen. Nogle gange har man bare lyst til at sige Heil Hitler".

Sådan skrev det socialdemokratiske byrådsmedlem fra Horsens Yunus Coban onsdag aften i en opsigtsvækkende opdatering på Facebook - den er nu væk igen.

Han skrev det som en kommentar til en Youtube-video, der viser en flok israelske soldater på et tag, der skyder mod en dreng og angiveligt efterfølgende glæder sig over nedskydningen.
Yunus Cobans opdatering på Facebook i aftes. Screendump fra Facebook

Fortryder og beklager

Her til morgen siger Yunus Coban til Horsens Folkeblad, at opdateringen var humoristisk ment.

- Når man nævner ordet Hitler, er der mange, der fordømmer én, og der er jo ikke nogen grund til at gøre folk sure, sagde han her til morgen. Han fortryder opslaget og erkender, at han burde have tænkt sig om.

Indkaldt til møde

Borgmester Peter Sørensen (S) har talt med Yunus Coban om sagen fredag morgen, og borgmesteren siger i en skarp tone til Horsens Folkeblad, at "han tager totalt afstand fra den måde at skrive om andre mennesker".

Nu skal borgmesteren have en længere snak med Yunus Coban, hvor også den socialdemokratiske gruppeformand vil deltage.

Læs mere om sagen i dagens avis eller på exclusive.
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Reklamer til politifolk og ringe i vandet-effekt: Hele landet flytter til Horsens

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce