Annonce
Erhverv

NNF om advarsel til tillidsmand på Danish Crown: Det er højst usædvanligt

Fødevareforbundet NNF mødes tirsdag med Dansk Industri, efter at Danish Crown i denne uge har givet tillidsrepræsentant Klaus Olesen fra slagteriet i Horsens en skriftlig advarsel. Arkivfoto: Mette Mørk

Fødevareforbundet NNF er gået ind i sagen om en skriftlig advarsel til tillidsmand Klaus Olesen på Danish Crown-slagteriet i Egebjerg og har bedt Dansk Industri om et møde. Parterne mødes tirsdag i næste uge.

Horsens: Det er højst usædvanligt, at en tillidsrepræsentant får en skriftlig advarsel, sådan som det er sket for slagteriarbejdernes tillidsmand Klaus Olesen fra Danish Crown i Horsens.

Det oplyser næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen.

- Det sker næsten aldrig. Jeg tror, at Danish Crown selv har givet udtryk for, at det er ikke er sket før i virksomhedens historie, siger Jim Jensen.

NNF sendte fredag en faglig konsulent til Horsens for at bistå Klaus Olesen, der tidligere på ugen fik en skriftlig advarsel. Den er angiveligt faldet på baggrund af udtalelser til pressen i forbindelse med den konflikt, der for nyligt verserede omkring tidspunktet for overenskomst-afstemningen. Udtalelser, som Danish Crowns ledelse harf fundet illoyale og konfliktoptrappende, fortæller Folkebladets kilde.

Selv ønsker Klaus Olesen ikke at kommentere advarslen nærmere over for Folkebladet.

- Det er en ærgerlig situation, og jeg håber, at virksomheden sammen med mig finder en fornuftig løsning, siger Klaus Olesen, der fredag middag ikke havde planlagt nogen møder med ledelsen.

Vi opfatter advarslen som givet til hele tillidsmandsinstitutionen som møntet på hvervet, ikke på personen.

Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Alvorlig situation

Advarslen fik fredag 800 slagteriarbejdere i Horsens til at nedlægge arbejdet i protest.

Hos NNF er meldingen fra Jim Jensen, at det er en alvorlig sag at give en advarsel til en tillidsmand.

- En tillidsrepræsentant har som job at være talerør for kollegernes synspunkter. Med en advarsel i baglommen kan det være meget svært. Det er utrolig vigtigt, at man som tillidsrepræsentant ikke er indskrænket eller hæmmet, og heller ikke behøver at frygte, at de synspunker, man fremfører, kan opfattes som et angreb på virksomheden, eller som om tillidsrepræsentanten handler illoyalt. Vi opfatter advarslen som givet til hele tillidsmandsinstitutionen og som møntet på hvervet, ikke på personen, pointerer Jim Jensen.

Har krævet møde med DI

Jim Jensen ønsker ikke at kommentere det grundlag, advarslen er givet på.

Men han siger, at NNF har begæret et møde med arbejdersgiverne, Dansk Industri. Mødet finder sted på tirsdag.

- At vi har begæret et møde er selvsagt udtryk for, at vi ikke mener, at advarslen er i orden. Det vil vi drøfte mellem organisationerne, siger Jim Jensen.

Pressechef på Danish Crown, Jens Hansen, oplyser fredag eftermiddag kl. 15.15, at eftermiddagsholdet, der skulle være startet arbejde kl. 14.45, er gået til fagligt møde.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce