Annonce
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Mikkel Krogslund Andersen glæder sig over, at ingen af Nissens-koncernens ansatte er blevet ramt af corona-virussen, der tidligere på måneden tvang koncernen til at holde sin kinesiske produktion lukket. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den horsensianske køler-koncern Nissens er atter i fuld produktion i Kina efter at have været tvunget til at holde produktionen lukket i nogle uger på grund af corona-virussen.

Horsens: Det har været en turbulent februar for den horsensianske køler-koncern Nissens.

Udbruddet af corona-virussen har nemlig tvunget koncernen til at holde sin kinesiske produktion lukket i en periode.

- Vores kinesiske virksomheder har været ramt af nedlukning i nogle uger på grund af corona-virussen, og det er noget, der naturligvis smitter af på virksomhedens aktivitetsniveau i den februar, vi går ud af, fordi salg og leverancer internt i Kina har været gået i stå. Men vi har fået lov at lukke produktionen op igen, så nu er vi atter i fuld produktion, siger Mikkel Krogslund Andersen, administrerende direktør i Nissens-koncernen.

Han kan dog glæde sig over, at det kinesiske nytår ligger halvanden måned senere end det nytår, vi fejrer i blandt andet Europa.

I Kina er der nemlig tradition for, at produktionsvirksomheder lukker deres produktion ned i nytårsperioden, og den periode flugtede i år med udbruddet af corona-virussen.

- Eftersom virussen har ligget i forlængelse af det kinesiske nytår, hvor vi i forvejen var lukket ned, har virksomheden været rustet til det, fordi vi har haft styr på leverancer fra vores underleverandører og leverancer til vores store kunder i forbindelse med nytårslukningen, siger Mikkel Krogslund Andersen.

Annonce
Heldigvis er ingen af vores medarbejdere blevet ramt af virussen. Det er vi glade og taknemmelige for.

Mikkel Krogslund Andersen

Frandsen følger situationen tæt

Nissens råder over to kinesiske virksomheder, der beskæftiger knap 140 ansatte fordelt på tre adresser i Tianjin, Suzhou og Shanghai.

- Og heldigvis er ingen af vores medarbejdere blevet ramt af virussen. Det er vi glade og taknemmelige for, siger Mikkel Krogslund Andersen, der påpeger, at koncernen har gjort en stor indsats for at tage nødvendige forholdsregler i forhold til smittefare udstukket af den kinesiske regering og sundhedsmyndighederne.

- Og derudover har vi gjort en stor indsats for at orientere vores medarbejdere om situationen i Kina, ligesom vi i den kommende måned forventer at komme til at rejse mindre, end vi plejer, siger Mikkel Krogslund Andersen.

Nissens er ikke den eneste horsensianske virksomhed, der har produktion i Kina.

Også lyskoncernen Frandsen Group driver forretning i Kina, men her er man foreløbig sluppet nådigt.

- Vi er ikke ramt på nuværende tidspunkt, men følger selvfølgelig situationen tæt, lyder meldingen fra Søren Schøllhammer, administerende direktør i Frandsen Group.

Trak produktionen hjem

Heller ikke Naga på Egeskovvej i Gedved, der producerer magnetiske glastavler og har en mindre del af firmaets produktion placeret i Kina, er foreløbig berørt af corona-virussen.

- Vi producerer tilbehør i Kina, men pt. er vi ikke ramt, siger Allan Petersen, administrerende direktør i Naga.

Et forhold, der kunne have været anderledes, hvis ikke Naga for tre år siden havde besluttet at trække hovedproduktionen hjem fra Kina til Europa.

- Alle vores glastavler produceres i Europa, og derfor er vi i den heldige situation, at vi ikke har nogen leveringsproblemer på grund af corona-virussen. Og pt. har vi tilbehør på lager i Europa. Men det er klart, at hvis der bliver tale om en længerevarende situation, vil vi rende ind i problemer som mange andre virksomheder, siger Allan Petersen.

Folkebladet har også forsøgt at få et interview med ledelsen i elektronik-koncernen BB Electronics, der har hovedparten af sine ansatte beskæftiget i Kina, men det er ikke lykkedes inden deadline på denne artikel.

Naga, der er drevet af Allan Petersen, er foreløbig ikke blevet berørt af corona-virussen. Arkivfoto: Martin Ravn
Søren Schøllhammer, direktør i Frandsen Group, beretter, at koncernen ikke er blevet ramt af corona-virussen, men at man følger situationen tæt. Foto: Frandsen Group
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce