Annonce
Horsens

Nissens bliver stærkere: Klar til større spillere efter massivt opkøb

Nissens-direktør Mikkel Krogslund Andersen ser optimistisk ind i fremtiden med et styrket Nissens Automotive. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Trods udfordringer i corona-året har Nissens haft fremgang, og blandt andet derfor er virksomheden nu i stand til at styrke forretningen med massivt opkøb.
Annonce

Horsens: Kølerkoncernen Nissens har været på opkøb.

Det er Nissens Automotive, der leverer reservedele inden for blandt andet motorkøling og klimakontrol, der har opkøbt en række selskaber fra det internationale AVA Cooling.

Det gælder AVA Cooling i Benelux, Danmark, England og Polen - og dertil kommer dialog omkring AVA Cooling i Frankrig, oplyser Nissens i en pressemeddelelse.

Opkøbet er i tråd med den retning, som Nissens Automotive har defineret for udviklingen af forretningen, fastslår administrerende direktør Mikkel Krogslund Andersen.

- Med opkøbet af AVA Cooling kommer vi til at stå med et meget attraktivt produktsortiment til vores kunder. Vi fastholder både AVA's og Nissens brand fremadrettet, og det sker med en klar overbevisning om, at det vil skabe værdi for vores kunder og samtidigt understøtte den fortsatte vækstrejse i Nissens Automotive, skriver han i en pressemeddelelse.

Kunderne på markedet, hvor Nissens opererer, har i høj grad konsolideret sig de seneste år, og det er Nissens klar til at udnytte, forklarer direktøren og uddyber:

- Vi ser et stort potentiale i at udnytte mulighederne for at servicere de stadigt større spillere med et attraktivt produktsortiment, stærke servicekoncepter på logistik og distribution samt global tilstedeværelse.

- Som én af de få leverandører inden for vores felt har vi i Nissens Automotive dedikeret vores indsats til reservedelsmarkedet, og vores forretningsmodel er lagt an efter, at vi skræddersyr løsninger til netop dette segment, forklarer Mikkel Krogslund Andersen.

Annonce

Fremgang har gjort det muligt

K. Nissen International A/S har for nyligt offentliggjort sit halvårsregnskab med en omsætningsfremgang på cirka 100 millioner kroner - og en halvårsomsætning på den gode side af en milliard.

Fremgangen bidrager til muligheden for opkøb i et år, der ellers har budt på markedsudfordringer, siger Mikkel Krogslund Andersen.


Med afsæt i resultatet for halvåret glæder vi os over, at vi kan styrke vores strategiske og markedsposition yderligere med et virksomhedsopkøb i Nissens Automotive.

Mikkel Krogslund Andersen, administrerende direktør


Nissens blev i foråret hårdt ramt af landenedlukningerne som følge af covid-19. Omsætningen i Industrial-segmentet er fortsat berørt af pandemien, men til gengæld er Nissens Automotive kommet stærkt tilbage i den traditionelle højsæson henover sommeren, og dertil kommer, at Nissens Cooling Solutions har haft fremgang i vindsegmentet i det seneste halve år, forklarer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce