Annonce
Navne

Niels Karl er kommunens trofaste mand

Niels Karl Andersen har været ansat som specialarbejder i gartnerafdelingen i 40 år. Det hædres han nu for med dronningens fortjenstmedalje. Foto: Per Holm
Niels Karl Andersen har slået græs og klippet buske for kommunen i 40 år. Det hædres han nu for med en fortjent medalje.

Fortjenstmedalje:  Specialarbejder Niels Karl Andersen, Aale, var bare 25 år, da han fik job i gartner-afdelingen hos det daværende Tørring-Uldum Kommune i 1980.

I dag, 40 år senere, hedder hans arbejdsgiver Hedensted Kommune, men Niels Karl er lige trofast i jobbet.  Han slår græs, beskærer buske og samler affald, og sørger i det hele taget for at de kommunale arealer tager sig godt ud.

Egentlig kunne Niels Karl Andersen fejre jubilæum allerede den 8. august, men på grund af corona og ferietid er markeringen blevet udsat til 16. november.

Annonce

Denne dag får han overrakt dronningens fortjenstmedalje, og ifølge Niels Karls chef og kolleger er hæderen helt på sin plads.

- Niels Karl Andersen har igennem alle årene ubetinget været en dygtig, loyal og samvittighedsfuld medarbejder, siger hans arbejdsformand Per Holm.

En glad og positiv mand

- Han har herudover altid været en rigtig god kollega, som også er meget opmærksom på, hvordan kollegaerne har det, tilføjer Per Holm.

Spørger man Niels Karl Andersen selv, er det bare naturligt for ham, at han spørger, hvordan folk omkring ham har det.

Han har et lyst sind, og selvom han både har oplevet en kommunesammenlægning og en masse moderniseringer på sit arbejdsområde, har han været frisk på forandringerne.

- Jaa, tingene er jo bare sket hen ad vejen, siger jubilaren beskedent.

I forbindelse med kommunesammenlægningen 1. januar 2007 blev Niels Karl Andersen overført til Hedensted Kommunes materielgård, men det er stadig mest de grønne områder i den gamle Tørring-Uldum kommune han passer og plejer.


Mine favorit-årstider er forår og sommer, men der er noget godt at sige om alle årstider.

Niels Karl Andersen


Den første store omlægning han oplevede, var da gartnerafdelingen blev sammenlagt med vejvæsenet i 1990. Niels Karl Andersen fik dengang sit arbejdsområde udvidet til også at omfatte opgaver inden for vejvæsenet.

- Jeg klarer buskene og samler affald og den slags, forklarer han.

Annonce

Han bor på slægtsgården

Niels Karl Andersen er den næstyngste ud af en søskendeflok på seks. Han har tre brødre og to søstre.

Jubilaren bor i Aale på den ejendom, som hans forældre drev, da han var barn. Med tiden har han bortforpagtet en del af jorden, men oprindeligt hører der 20 hektar til gården.

Det er slut med dyr, men Niels Karl Andersen har rigeligt at få tiden til at gå med.

Han er vant til at være ude og nyder årstidernes gang.

- Mine favorit-årstider er forår og sommer, men der er noget godt at sige om alle årstider, siger jubilaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce