Annonce
Erhverv

Nicklas sparkede døren ind til Superego: Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

Nicklas Mailund har altid været draget af det visuelle, og uden at tænke nærmere over det har han altid lagt mærke til virksomheders design og brand, fortæller han. Da han gik i 7. eller 8. klasse, fik han øjnene op for reklamebureauerne og kastede hurtigt sin kærlighed på Superego, hvor han målrettet kæmpede for at få foden indenfor - først i praktik og siden med læreplads. Foto: Superego
Det var ikke planen, at Superego skulle have en grafikerelev, men en 16-årig gut blev ved og ved og atter ved med at presse på, fortæller direktør Anders Juel. Nu er Nicklas Mailund 18 år og godt i gang med uddannelsen.

Horsens: Allerede første skoledag på uddannelsen til mediegrafiker fortalte Nicklas Mailund sine undervisere, at han havde ét mål - og det var at arbejde hos reklamebureauet Superego i Horsens.

Her har han siden sikret sig en læreplads, og målet er fortsat at arbejde for virksomheden, når uddannelsen i 2024 er i hus.

- Jeg vil gerne være brand-designer, og jeg håber selvfølgelig, at det kan blive her, siger han.

Annonce

Det var en fætter i reklamebranchen, som for mange år siden fortalte Nicklas om Superego og dermed vakte interessen. Det fik den helt unge dreng til at følge Superego på blandt andet Instagram og Facebook, fortæller han.

- Jeg syntes, det var så fedt, alt det de lavede. Jeg likede det hele og håbede, at de ville lægge mærke til mig, siger han.

I røret ugentlig

Om ikke andet lagde Superegos indehaver, Anders Juel, mærke til Nicklas Mailund, da han modtog en ansøgning fra 9. klasses-eleven, der gerne ville i erhvervspraktik på bureauet. Det sagde han ja til, og ved praktik-ugens udgang var det tydeligt, at der både var talent og vilje, fortæller Anders Juel.

Det mærkede han ikke mindre i den efterfølgende tid. Mails fra Nicklas tikkede løbende ind, og telefonen dansede hen ad bordet i månedsvis, beretter Anders Juel.

- Jeg havde ham i røret ugentlig, tilføjer han.


En 16-årig gut blev ved, ved og atter ved med at ringe og skrive for at udtrykke sin begejstring og iver for at få en fod indenfor.

Anders Juel, direktør i Superego


Bureau-direktøren er ikke altid tilgængelig, men det slog ikke Nicklas ud af kurs, og det gjorde heller ikke direktøren mindre lydhør:

- Når man møder ihærdighed, stålfast vilje og gåpåmod i fornem forening med både talent og ydmyghed, så skylder man at lytte, fastslår han.

Nicklas Mailund fortæller, at han helt bevidst gjorde en indsats for at opretholde kontakten til Anders Juel, men han ringede ikke uden indhold. Han opdaterede Superego-direktøren på sin kunnen i takt med, at han dygtiggjorde sig.

Nicklas' råd til andre unge

Hold kontakten med den virksomhed, du gerne vil ind i.

Selvom man er dygtig til noget i forvejen og allerede kan en del, skal man stadig øve sig, lære mere og prøve at blive dygtigere.

Hvis man lægger nok kræfter i det og viser, hvor meget man vil det, så vil det næsten altid lykkes i sidste ende.

Første grundforløb af uddannelsen blev fuldført på Aarhus Tech, og andet grundforløb på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding - med medalje.

Så var tiden inde, erkendte Anders Juel.

- Selvom vi ikke havde planlagt at ansætte en grafikerelev, så fortjente ham her en plads på holdet. Og det har vi ikke fortrudt, siger han.

Annonce

Fik hurtigt egne opgaver

Siden januar har Nicklas været elev hos Superego, hvor han nu indgår i arbejdsfællesskabet med fast plads i den kreative afdeling, flankeret af blandt andre brand-designere, grafikere, idé- og konceptudviklere.

- Det er virkelig fedt at kunne sparre med professionelle øjne nu. Jeg kan altid selv spørge, men de er også gode til på eget initiativ at invitere mig hen, hvis de sidder med noget, de tænker, der er interessant for mig, fortæller den nu 18-årige elev.

En opstartsplan sikrede, at han kom stille og roligt i gang, men det varede ikke længe, inden han sad med egne opgaver.

- Jeg havde slet ikke regnet med at få så meget ansvar. Det, man laver, skal jo fungere, og det betyder virkelig noget, når der pludselig er professionelle og økonomiske interesser på spil i projekterne, siger eleven.

- Lige nu laver jeg infografik på et kundeprojekt, og jeg laver annoncer og artikler til et hav af forskellige tryksager, tilføjer han.

Annonce

Er blevet en del gladere

Som grafiker er der mange specialiseringsmuligheder og veje, man kan gå. Nicklas Mailund har hele tiden vidst, at hans sigte var rettet mod en bureauverden, hvor der hele tiden kommer nye kunder med nye opgaver. Drømmen er at blive brand-designer, hvilket betyder, at han skal hjælpe virksomheder med udvikling af et varemærke.

- Det er virkelig fedt at starte fra absolut intet og så bygge en hel ny identitet og et visuelt udtryk op i tæt samarbejde og sparring med virksomheden, siger eleven.

Til august begynder Nicklas på uddannelsens hovedforløb, og det betyder skift mellem skolen i Kolding og praktiktiden i Horsens-firmaet, indtil han er færdiguddannet i 2024.

Selvom der endnu er et stykke vej til målet, føler Nicklas Mailund sig godt på vej:

- Det føles allerede som en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg er i hvert fald blevet en del gladere, efter jeg er startet i lære. Her har jeg altid smil på, fastslår han.

Annonce
Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Horsens

En kvælersnor for udviklingen: Det er alt for snævert, lyder det fra 20 landsbyer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Horsens

19-årig stak af med tre kartoner smøger fra Bilka

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Brædstrup

Trods protester og opbakning fra politikere: Landsby får alligevel grusgrav tæt på

Annonce